Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

TEKNOFEST Türkiye İkinciliği: Şiran’ın Başarısı

ŞİRAN 31.07.2024 - 10:43, Güncelleme: 31.07.2024 - 10:43 3857+ kez okundu.
 

TEKNOFEST Türkiye İkinciliği: Şiran’ın Başarısı

Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana'da kapılarını açacak. Her yıl ülkemizin teknoloji alanındaki en iyi projelerini sergileme fırsatı sunan festival, bu yıl da büyük bir heyecanla bekleniyor.
Festival, özellikle gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına olan ilgisini artırmayı amaçlayan etkinliklerle dolu olacak. 2018’den bu yana yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine önemli katkılarda bulunuyor. Bu yılki TEKNOFEST’te, Şiran ilçesi büyük bir başarıya imza attı. İlçeden toplamda 110 proje başvurusu yapılırken, bu projelerden biri büyük bir başarı elde etti. Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencisi Barış Can Kılıç, Pardus hata yakalama ve geliştirme kategorisinde Türkiye ikinciliği elde ederek ilçenin gururu oldu. Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "2024 yılı ilçemiz için Teknofest yılı oldu. Öğrencimiz Barış Can Kılıç'ın elde ettiği Türkiye ikinciliği, ilçemiz için büyük bir onur kaynağıdır. Kendisine, danışman öğretmeni Yurtcan Aydınşakir'e ve okul idarecilerimize teşekkür ederim. Yarışmalara olan katılımı artırmak ve öğrencilerimize festivalin her alanında katkı sağlamak için çeşitli destekler sunarak yoğun gayret göstereceğiz." dedi.   Şiran’ın bu başarısı, ilçenin teknoloji ve bilim alanında gelecekteki potansiyelini ve gençlerinin yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Teknofest'te elde edilen bu önemli başarı, diğer öğrencilere de ilham kaynağı olacak ve teknoloji alanındaki çalışmalarını daha da ileriye taşıyacaktır.  
Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana'da kapılarını açacak. Her yıl ülkemizin teknoloji alanındaki en iyi projelerini sergileme fırsatı sunan festival, bu yıl da büyük bir heyecanla bekleniyor.

Festival, özellikle gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına olan ilgisini artırmayı amaçlayan etkinliklerle dolu olacak. 2018’den bu yana yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine önemli katkılarda bulunuyor.

Bu yılki TEKNOFEST’te, Şiran ilçesi büyük bir başarıya imza attı. İlçeden toplamda 110 proje başvurusu yapılırken, bu projelerden biri büyük bir başarı elde etti. Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencisi Barış Can Kılıç, Pardus hata yakalama ve geliştirme kategorisinde Türkiye ikinciliği elde ederek ilçenin gururu oldu.

Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "2024 yılı ilçemiz için Teknofest yılı oldu. Öğrencimiz Barış Can Kılıç'ın elde ettiği Türkiye ikinciliği, ilçemiz için büyük bir onur kaynağıdır. Kendisine, danışman öğretmeni Yurtcan Aydınşakir'e ve okul idarecilerimize teşekkür ederim. Yarışmalara olan katılımı artırmak ve öğrencilerimize festivalin her alanında katkı sağlamak için çeşitli destekler sunarak yoğun gayret göstereceğiz." dedi.

 

Şiran’ın bu başarısı, ilçenin teknoloji ve bilim alanında gelecekteki potansiyelini ve gençlerinin yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Teknofest'te elde edilen bu önemli başarı, diğer öğrencilere de ilham kaynağı olacak ve teknoloji alanındaki çalışmalarını daha da ileriye taşıyacaktır.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.