Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ceviz Barajı tamamlandı

ŞİRAN 03.04.2023 - 11:36, Güncelleme: 03.04.2023 - 11:36 4332+ kez okundu.
 

Ceviz Barajı tamamlandı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde DSİ tarafından başlanan ve 7 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek Ceviz Barajı tamamlandı.
Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde DSİ tarafından başlanan ve 7 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek Ceviz Barajı tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Temelden 49 Metre Yükseklikte İnşa Edildi Şiran Ceviz Barajının tamamlandığını müjdeleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Gümüşhane ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmak adına çalışmalarımızı gayretli bir şekilde sürdürüyoruz. Gümüşhane ilimizde Baraj depolama kapasitesini 343,08 milyon m³ hacmine, gölet depolama kapasitesini ise 2,44 milyon m³ hacmine ulaştırdık. İnşa ettiğimiz bu barajlarla bereketli topraklarımızı su ile buluşturmaya devam ediyoruz. Gümüşhane İlimiz DSİ ile bir barajı daha bünyesine katıyor. Şiran İlçesi Söğütalan Köyü Zunzunu Deresi üzerine temelden 49 metre yükseklikte inşa ettiğimiz Ceviz Barajını tamamlayarak, geçici kabul aşamasına getirdik” dedi. 7 bin 270 Dekar Zirai Tarım Arazinin Sulanmasına Hizmet Edecek 126 milyon TL’ye inşa edilen Ceviz Barajının 1,68 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu ifade eden Genel Müdür Balta, “229 metre kret uzunluğuna sahip Ceviz Barajı, 7 bin 270 dekar tarım arazinin sulanmasına hizmet edecek ve ekonomiye yıllık 36 milyon TL katkı sağlayacaktır. Sulama inşaatının da tamamlanması ile birlikte Ceviz Barajı çiftçilerimizin ürün kalitesi ve çeşitliliği konusunda önemli avantajlar sağlayacaktır” diye konuştu.  
Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde DSİ tarafından başlanan ve 7 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek Ceviz Barajı tamamlandı.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde DSİ tarafından başlanan ve 7 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek Ceviz Barajı tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Temelden 49 Metre Yükseklikte İnşa Edildi

Şiran Ceviz Barajının tamamlandığını müjdeleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Gümüşhane ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmak adına çalışmalarımızı gayretli bir şekilde sürdürüyoruz. Gümüşhane ilimizde Baraj depolama kapasitesini 343,08 milyon m³ hacmine, gölet depolama kapasitesini ise 2,44 milyon m³ hacmine ulaştırdık. İnşa ettiğimiz bu barajlarla bereketli topraklarımızı su ile buluşturmaya devam ediyoruz. Gümüşhane İlimiz DSİ ile bir barajı daha bünyesine katıyor. Şiran İlçesi Söğütalan Köyü Zunzunu Deresi üzerine temelden 49 metre yükseklikte inşa ettiğimiz Ceviz Barajını tamamlayarak, geçici kabul aşamasına getirdik” dedi.

7 bin 270 Dekar Zirai Tarım Arazinin Sulanmasına Hizmet Edecek

126 milyon TL’ye inşa edilen Ceviz Barajının 1,68 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu ifade eden Genel Müdür Balta, “229 metre kret uzunluğuna sahip Ceviz Barajı, 7 bin 270 dekar tarım arazinin sulanmasına hizmet edecek ve ekonomiye yıllık 36 milyon TL katkı sağlayacaktır. Sulama inşaatının da tamamlanması ile birlikte Ceviz Barajı çiftçilerimizin ürün kalitesi ve çeşitliliği konusunda önemli avantajlar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.