Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane’nin Yeni Belediye Başkanları Belli Oldu

ŞİRAN 01.04.2024 - 12:56, Güncelleme: 01.04.2024 - 12:56 4153+ kez okundu.
 

Gümüşhane’nin Yeni Belediye Başkanları Belli Oldu

Gümüşhane’de 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına giden seçmenler, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve belde belediyeleri için oylarını kullandı.
Gümüşhane’de şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre toplam 14 belediyenin 7 tanesi el değiştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi özellikle kent merkezinde büyük bir başarıya imza atarak, Gümüşhane Belediyesini Vedat Soner Başer ile 10 sene sonra yeniden kazandı. Gümüşhane’ 2019 seçimlerinde merkez ilçe ve en büyük ilçe olan Kelkit’te ittifakla beraber belediyeleri kazanan AK Parti, beldelerde ise sadece Gümüşgöze beldesini kazanabilmişti. Gümüşhane'de 14 belediyenin 10,5’ini tanesini ise MHP kazanmıştı. MHP, Şiran, Torul, Kürtün ve Köse ilçeleri ile beraber Arzularkabaköy, Öbektaş, Deredolu, Yeşilbük, Söğütlü ve Özkürtün belediyelerini kazanmıştı.  Ünlüpınar beldesini ise Büyük Birlik Partisi kazanmıştı.  2024 yerel seçimlerinde ise AK Parti Gümüşhane merkez ilçeyi kaybederken, geçtiğimiz dönem MHP’ye kaybettiği Kürtün ilçesini geri aldı. Bunun yanı sıra beldelerde kaybettiği Öbektaş belediyesinde de kazanmayı bildi. Milliyetçi Hareket Partisi ise merkez ilçeyi kazanırken, Torul ve Köse’de güven tazeledi. Şiran ve Kürtün’de ise belediyeyi kaybetti. Bununla birlikte beldelerde ise 7 belediyeyi yeniden kazandı. AK Parti, Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş Beldesini Muharrem Kartal ile kazanarak iki ilçe ve 1 beldede belediye başkanı çıkardı.   MHP merkez ilçeye bağlı Arzular Kabaköy Beldesini Çetin Rıza Tanış ile yeniden kazandı. MHP aynı zamanda Kelkit'e bağlı Deredolu belde belediyesini mevcut başkan Ökkeş Alkan alırken, AK Parti’de olan Gümüşgöze beldesini ise Celil Erdoğan ile kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Söğütlü beldesini İsa Koç, Ünlüpınar beldesini Fikri Özel, Şiran'a bağlı Yeşilbük Beldesini ise mevcut başkan Sezai Doğan ve Özkürtün beldesini de mevcut başkan Yakup Turgut ile yeniden kazandı. MHP bu sonuçlara göre, Gümüşhane merkez ilçe, 2 ilçe ve 7 adet belde olmak üzere toplamda 10 belediyeyi kazandı.  AK Partiden belediye başkan aday adayı olan Abdulbaki Kara ise Şiran'da AK Parti'den aday gösterilmemesinin ardından Demokrat Parti'den aday olmuştu. Abdulbaki Kara, MHP'nin elinde olan ilçe belediyesini kazanarak Demokrat Parti’den Şiran belediye başkanı oldu.  Başkanlığa seçilen Demokrat Parti Adayı Abdulbaki Kara’nın ardından ikinci sırada MHP’li mevcut başkan Mutlu Özel ikinci olurken, üçüncü sırada ise Yeniden Refah Partisi Adayı Murat Taştan, dördüncü ise AK Parti Adayı Kadir Yıldız oldu.
Gümüşhane’de 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına giden seçmenler, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve belde belediyeleri için oylarını kullandı.

Gümüşhane’de şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre toplam 14 belediyenin 7 tanesi el değiştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi özellikle kent merkezinde büyük bir başarıya imza atarak, Gümüşhane Belediyesini Vedat Soner Başer ile 10 sene sonra yeniden kazandı.

Gümüşhane’ 2019 seçimlerinde merkez ilçe ve en büyük ilçe olan Kelkit’te ittifakla beraber belediyeleri kazanan AK Parti, beldelerde ise sadece Gümüşgöze beldesini kazanabilmişti. Gümüşhane'de 14 belediyenin 10,5’ini tanesini ise MHP kazanmıştı. MHP, Şiran, Torul, Kürtün ve Köse ilçeleri ile beraber Arzularkabaköy, Öbektaş, Deredolu, Yeşilbük, Söğütlü ve Özkürtün belediyelerini kazanmıştı.  Ünlüpınar beldesini ise Büyük Birlik Partisi kazanmıştı. 

2024 yerel seçimlerinde ise AK Parti Gümüşhane merkez ilçeyi kaybederken, geçtiğimiz dönem MHP’ye kaybettiği Kürtün ilçesini geri aldı. Bunun yanı sıra beldelerde kaybettiği Öbektaş belediyesinde de kazanmayı bildi. Milliyetçi Hareket Partisi ise merkez ilçeyi kazanırken, Torul ve Köse’de güven tazeledi. Şiran ve Kürtün’de ise belediyeyi kaybetti. Bununla birlikte beldelerde ise 7 belediyeyi yeniden kazandı. AK Parti, Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş Beldesini Muharrem Kartal ile kazanarak iki ilçe ve 1 beldede belediye başkanı çıkardı.  

MHP merkez ilçeye bağlı Arzular Kabaköy Beldesini Çetin Rıza Tanış ile yeniden kazandı. MHP aynı zamanda Kelkit'e bağlı Deredolu belde belediyesini mevcut başkan Ökkeş Alkan alırken, AK Parti’de olan Gümüşgöze beldesini ise Celil Erdoğan ile kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Söğütlü beldesini İsa Koç, Ünlüpınar beldesini Fikri Özel, Şiran'a bağlı Yeşilbük Beldesini ise mevcut başkan Sezai Doğan ve Özkürtün beldesini de mevcut başkan Yakup Turgut ile yeniden kazandı. MHP bu sonuçlara göre, Gümüşhane merkez ilçe, 2 ilçe ve 7 adet belde olmak üzere toplamda 10 belediyeyi kazandı. 

AK Partiden belediye başkan aday adayı olan Abdulbaki Kara ise Şiran'da AK Parti'den aday gösterilmemesinin ardından Demokrat Parti'den aday olmuştu. Abdulbaki Kara, MHP'nin elinde olan ilçe belediyesini kazanarak Demokrat Parti’den Şiran belediye başkanı oldu. 

Başkanlığa seçilen Demokrat Parti Adayı Abdulbaki Kara’nın ardından ikinci sırada MHP’li mevcut başkan Mutlu Özel ikinci olurken, üçüncü sırada ise Yeniden Refah Partisi Adayı Murat Taştan, dördüncü ise AK Parti Adayı Kadir Yıldız oldu.

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.