Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane bir değerini daha kaybetti

ŞİRAN 01.01.2024 - 13:17, Güncelleme: 01.01.2024 - 13:17 6552+ kez okundu.
 

Gümüşhane bir değerini daha kaybetti

Gümüşhane’nin yetiştirdiği mümtaz değerlerden emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ, 81 yaşında hayatını kaybetti.
Emniyetin çeşitli kademelerinde üst düzey görevler yaptıktan sonra 2001 yılında emekli olan ve fotoğrafa olan tutkusuyla bilinen Tuğ, Ankara’daki evinde dün gece hayatını kaybetti. Ankara Çankaya’da yaşayan ve bir süre önce öğrendiği kanser tedavisi gören 2 çocuk babası emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tuğ’un cenazesi 2 Ocak Salı günü öğle namazının ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Vefatının ardından sosyal medyada “Kim diye sorarlarsa devlet adamı, Emniyet Teşkilatının iki üç ağabeyisinden birisi, gariban babası, milliyetçi, muhafazakar, gariban babası. Adam gibi bir adamdı” yorumları yapılan ve Şiran'ın Örenkale Mahallesinden olan merhum Tuğ’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Halil Tuğ kimdir? Halil Tuğ, Gümüşhane'nin Şiran İlçesine bağlı Örenkale Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini bu köyde, ortaöğrenimini ise Şiran ve Gümüşhane'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fiziki Coğrafya Bölümü'nü 1966 yılında bitirdikten sonra 1967-1968 döneminde askerlik görevini yaptı. 1969 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi'nde Komiser Muavini olarak göreve başladı. 1980 yılında Şube Müdürü, 1988 yılında Teftiş Kurulu'nda Polis Başmüfettişi, 1992 yılında Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1997 yılı Ocak ayında APK'da görevlendirildi. Ağustos 1997 'de yeniden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.Ocak 2001'de emekli oldu. "Doğa ve İnsan", "Memleketim" adlı iki kişisel fotoğraf sergisi, 2001 ve 2003 yıllarında eşi Fatma Tuğ ile birlikte fotoğraf ve yağlı boya resimlerden oluşan karma sergiler açmıştır. Evli olup, biri kız, diğeri erkek iki çocuk babasıdır.  
Gümüşhane’nin yetiştirdiği mümtaz değerlerden emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Emniyetin çeşitli kademelerinde üst düzey görevler yaptıktan sonra 2001 yılında emekli olan ve fotoğrafa olan tutkusuyla bilinen Tuğ, Ankara’daki evinde dün gece hayatını kaybetti.

Ankara Çankaya’da yaşayan ve bir süre önce öğrendiği kanser tedavisi gören 2 çocuk babası emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tuğ’un cenazesi 2 Ocak Salı günü öğle namazının ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Vefatının ardından sosyal medyada “Kim diye sorarlarsa devlet adamı, Emniyet Teşkilatının iki üç ağabeyisinden birisi, gariban babası, milliyetçi, muhafazakar, gariban babası. Adam gibi bir adamdı” yorumları yapılan ve Şiran'ın Örenkale Mahallesinden olan merhum Tuğ’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Halil Tuğ kimdir?

Halil Tuğ, Gümüşhane'nin Şiran İlçesine bağlı Örenkale Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini bu köyde, ortaöğrenimini ise Şiran ve Gümüşhane'de tamamladı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fiziki Coğrafya Bölümü'nü 1966 yılında bitirdikten sonra 1967-1968 döneminde askerlik görevini yaptı.

1969 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi'nde Komiser Muavini olarak göreve başladı. 1980 yılında Şube Müdürü, 1988 yılında Teftiş Kurulu'nda Polis Başmüfettişi, 1992 yılında Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1993 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1997 yılı Ocak ayında APK'da görevlendirildi. Ağustos 1997 'de yeniden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.Ocak 2001'de emekli oldu.

"Doğa ve İnsan", "Memleketim" adlı iki kişisel fotoğraf sergisi, 2001 ve 2003 yıllarında eşi Fatma Tuğ ile birlikte fotoğraf ve yağlı boya resimlerden oluşan karma sergiler açmıştır. Evli olup, biri kız, diğeri erkek iki çocuk babasıdır.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.