Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Bekir Cebeci
Köşe Yazarı
Bekir Cebeci
 

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ

11 ayın sultanı Ramazan hoş geldi. Hollanda basınından Ramazanı izliyorum. Çok olumlu ve güzel haberler yazılıyor. Örneğin, Hollandalılar şöyle diyorlar: “Biz Müslüman değiliz, ama oruç tutuyoruz.” Hollanda’nın meşhur sol demokrat çizgide bir gazetesi var. Bu gazetenin (1) ikinci sayfasında yazan bayan şöyle diyor:  “Ben de oruca başladım. Çünkü Gazze’de açlıktan ölen çocukların, insanların acısını duymak ve onlarla dayanışma içinde olmak için bunu yapıyorum.” Hollanda sosyal medyasında dolaşan bir videoda doktor şöyle diyor: “Oruç, kanseri önlüyor.” İtalya’da Oruç Hastanesi kurmuşlar. ORUÇ NOBEL ÖDÜLÜ GETİRDİ Orucun faydalarını araştıran Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi 2016 yılında Nobel Tıp ve Fizyoloji Ödülünü aldı. Yoshinori Ohsumi oruç tutmanın sağlığa faydasını bilimsel olarak ispat etti. Böylece Nobel ödülüne layık görüldü. Orucun bilimsel adı: Otofaji olarak belirtiliyor. Otofaji’nin faydaları vücutta hücrelerin yenilenmesi ve sağlık için yaşlı hücrelerin yok edilmesi olarak biliniyor. Bunun için de uzun süre aç kalınması yani oruç tutulması (otofaji) gerekiyor. Böylece vücut hastalıklı hücreleri yok ediyor ve kendini yeniliyor. Yoshinori Ohsumi, oruç için şunları söylüyor: “Oruç erken yaşlanmanın önünü tıkıyor. Vücudun çöpünü atıyor. Vücuttan yaşlı hücreleri temizliyor. Ve genç hücrelere yer açılıyor.” Elbette gönül isterdi ki bu araştırmayı bir Müslüman bilim insanı yapıp, bu ödüle layık görülseydi. Çünkü İslam Dininin Peygamberi bir Hadisinde şöyle buyuruyor: “ORUÇ TUTUN, SIHHAT BULUN.” Bu Hadis tam 1400 yıldır İslam âleminde kulaktan kulağa aktarılıyor. Ama hiç kimsenin dikkatini çekmedi ki bu konuda bir araştırma yapılıp bütün dünyaya ilan edilsin. Ve bir Nobel Ödülü kazanılsın. Hollandalılar da oruç tutmaya başladılar. Hatta yıllar öncesinden oruca başlayanlar var. Ayrıca Türk STK’ları yanında Hollanda kuruluşları da iftar yemeği veriyorlar. Müslüman olmadığı halde oruç tutan Hollandalıları gazetelerde okuyoruz. Onlardan birisi de Keith Paal, oruç için şunları söylüyor: “Bu yıl üçüncü kezdir vücudumu arındırmak için oruç tutuyorum. İlk kez çok zor oldu. Fakat vücudum giderek yeni duruma beş günden sonra alıştı.” Hollanda basınından oruç ile ilgili derlediğim bilgileri siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedim. Hollandalı bir hanımefendi televizyonda şunları söylüyor: “Bende göğüs kanseri hastalığı vardı. Bu hastalığımı kemoterapi tedavisi alarak ve oruç tutarak yendim.” Oruç tutmak kalp, damar hastalıkları ve tansiyona çok iyi gelmektedir. Oruç tutarak dünyanın en büyük sorununun açlık, yokluk ve savaşlar olduğunu da hatırlayalım. Dayanışma ve yardımlaşmaya da devam edelim. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.   Bekir Cebeci Rotterdam, 20 Mart 2024 e-mail: info@bekircebeci.com   Kaynakça. 1)   De Volkskrant, 12 Mart 2024
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2024 - Perşembe

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ

11 ayın sultanı Ramazan hoş geldi.

Hollanda basınından Ramazanı izliyorum.

Çok olumlu ve güzel haberler yazılıyor.

Örneğin, Hollandalılar şöyle diyorlar:

“Biz Müslüman değiliz, ama oruç tutuyoruz.”

Hollanda’nın meşhur sol demokrat çizgide bir gazetesi var.

Bu gazetenin (1) ikinci sayfasında yazan bayan şöyle diyor: 

“Ben de oruca başladım. Çünkü Gazze’de açlıktan ölen çocukların, insanların acısını duymak ve onlarla dayanışma içinde olmak için bunu yapıyorum.”

Hollanda sosyal medyasında dolaşan bir videoda doktor şöyle diyor:

Oruç, kanseri önlüyor.”

İtalya’da Oruç Hastanesi kurmuşlar.

ORUÇ NOBEL ÖDÜLÜ GETİRDİ

Orucun faydalarını araştıran Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi 2016 yılında Nobel Tıp ve Fizyoloji Ödülünü aldı.

Yoshinori Ohsumi oruç tutmanın sağlığa faydasını bilimsel olarak ispat etti. Böylece Nobel ödülüne layık görüldü.

Orucun bilimsel adı: Otofaji olarak belirtiliyor.

Otofaji’nin faydaları vücutta hücrelerin yenilenmesi ve sağlık için yaşlı hücrelerin yok edilmesi olarak biliniyor. Bunun için de uzun süre aç kalınması yani oruç tutulması (otofaji) gerekiyor. Böylece vücut hastalıklı hücreleri yok ediyor ve kendini yeniliyor.

Yoshinori Ohsumi, oruç için şunları söylüyor:

Oruç erken yaşlanmanın önünü tıkıyor. Vücudun çöpünü atıyor. Vücuttan yaşlı hücreleri temizliyor. Ve genç hücrelere yer açılıyor.”

Elbette gönül isterdi ki bu araştırmayı bir Müslüman bilim insanı yapıp, bu ödüle layık görülseydi. Çünkü İslam Dininin Peygamberi bir Hadisinde şöyle buyuruyor: “ORUÇ TUTUN, SIHHAT BULUN.”

Bu Hadis tam 1400 yıldır İslam âleminde kulaktan kulağa aktarılıyor. Ama hiç kimsenin dikkatini çekmedi ki bu konuda bir araştırma yapılıp bütün dünyaya ilan edilsin. Ve bir Nobel Ödülü kazanılsın.

Hollandalılar da oruç tutmaya başladılar. Hatta yıllar öncesinden oruca başlayanlar var. Ayrıca Türk STK’ları yanında Hollanda kuruluşları da iftar yemeği veriyorlar.

Müslüman olmadığı halde oruç tutan Hollandalıları gazetelerde okuyoruz. Onlardan birisi de Keith Paal, oruç için şunları söylüyor: “Bu yıl üçüncü kezdir vücudumu arındırmak için oruç tutuyorum. İlk kez çok zor oldu. Fakat vücudum giderek yeni duruma beş günden sonra alıştı.”

Hollanda basınından oruç ile ilgili derlediğim bilgileri siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedim.

Hollandalı bir hanımefendi televizyonda şunları söylüyor:

“Bende göğüs kanseri hastalığı vardı. Bu hastalığımı kemoterapi tedavisi alarak ve oruç tutarak yendim.”

Oruç tutmak kalp, damar hastalıkları ve tansiyona çok iyi gelmektedir.

Oruç tutarak dünyanın en büyük sorununun açlık, yokluk ve savaşlar olduğunu da hatırlayalım. Dayanışma ve yardımlaşmaya da devam edelim.

Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.

 

Bekir Cebeci

Rotterdam, 20 Mart 2024

e-mail: info@bekircebeci.com

 

Kaynakça.

1)   De Volkskrant, 12 Mart 2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.