Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Vali Taşbilek Kırıklı köyünde iftar yaptı

GÜMÜŞHANE 27.03.2023 - 10:33, Güncelleme: 27.03.2023 - 10:33 3914+ kez okundu.
 

Vali Taşbilek Kırıklı köyünde iftar yaptı

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Kırıklı köyünde 19 yıldır devam eden yoldan geçenlere iftar programına katılarak vatandaşlarla orucunu açtı.
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Kırıklı köyünde 19 yıldır devam eden yoldan geçenlere iftar programına katılarak vatandaşlarla orucunu açtı. Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerinde hayırlı geleneğin sürdürüldüğü Merkeze bağlı Kırıklı köyüne giden Vali Taşbilek’i köy muhtarı Fikret Bulut ve vatandaşlar karşıladı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarını vatandaşlarla açan Vali Taşbilek, yoldan geçerken iftar programına katılan vatandaşlarla da sohbet ederek bu hayırlı gelenekleri için köylülere teşekkür etti. İftar yemeğinin ardından köy kahvesinde köyün yaşlılarıyla sohbet ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Vali Taşbilek, “Ramazan ayının ikinci iftarını Kırıklı köyümüzde muhtarımız, köylülerimiz ve yoldan geçerken iftar vakti durup mola verip köyümüzün misafiri olan vatandaşlarımızla yaptık. Değerli muhtarımıza ve köy sakinlerimize teşekkür ediyorum. Kırıklı köyümüzün 19 yıllık hayırlı bir geleneği. Kırıklı köyümüz 19 yıldır her Ramazan ayında yoldan geçen insanlarımızı misafir ediyor. Yoldan geçenlerin iftar saatinde mağdur olmaması için başlattıkları hayırlı bir geleneğin bugünkü iftarında da beraber olduk. Ben köyümüzün bütün sakinlerinde böyle hayırlı bir geleneği başlattıkları ve bugüne kadar devam ettirdikleri için, birlik ve beraberlik göstererek bütün insanlarımıza başta kendi komşuları olmak üzere gelen giden her insanımıza Türkün töresini, dinimizin, değerlerimizin yaklaşımını ve bu güzelliği gösterdiği için hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan ayının birlik, beraberlik, arınma ve kurtuluşa vesile olmasını temenni eden Vali Taşbilek, “6 Şubat’ta ülkemizin 11 vilayetini etkileyen büyük deprem felaketinde vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet, yaralananlara şifa, o bölgede yaşayanlara geçmiş olsun diyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah devlet-millet el ele, sırt sırta o kardeşlerimizin sıkıntılarını gideceğiz. Bunların hepsi gelip geçecek. İlimizde çok sayıda depremzedemiz misafirimiz. Muhtarımız burada depremzede kardeşlerimizi de misafir etmek istiyor. İnşallah onları da birgün buraya getireceğiz. Köyümüzün güzel insanlarıyla tanışırlar” diye konuştu. Kelkit’ten geçerken programa katılan Celal Torun ise “Güzel bir düşünceyle hayata geçirilmiş bir hayır çalışması. Köylülerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Vatandaşların bir araya gelmesi, organize olması çok başarılı. İnşallah bitmeksizin her Ramazan ayında devam eder” ifadelerini kullandı. Gümüşhane-Kelkit karayolundaki Kırıklı köyünde 2004 yılında bir kamyoncunun ekmek ve zeytinle iftar yapmasını gören dönemin muhtarı merhum Alim Aşkın’ın başlattığı hayırlı gelenekte yemekler ilk zamanlar evlerde pişiyordu. Zamanla kalabalıklaştığı için özel bir mutfak kuran köylüler profesyonel aşçı tutarak bütçesi köylüler ve hayırseverler tarafından karşılanan hayırlı gelenekle günlük ortalama 80 kişiye iftar yemeği veriyor.  
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Kırıklı köyünde 19 yıldır devam eden yoldan geçenlere iftar programına katılarak vatandaşlarla orucunu açtı.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Kırıklı köyünde 19 yıldır devam eden yoldan geçenlere iftar programına katılarak vatandaşlarla orucunu açtı.

Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerinde hayırlı geleneğin sürdürüldüğü Merkeze bağlı Kırıklı köyüne giden Vali Taşbilek’i köy muhtarı Fikret Bulut ve vatandaşlar karşıladı.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarını vatandaşlarla açan Vali Taşbilek, yoldan geçerken iftar programına katılan vatandaşlarla da sohbet ederek bu hayırlı gelenekleri için köylülere teşekkür etti.

İftar yemeğinin ardından köy kahvesinde köyün yaşlılarıyla sohbet ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Vali Taşbilek, “Ramazan ayının ikinci iftarını Kırıklı köyümüzde muhtarımız, köylülerimiz ve yoldan geçerken iftar vakti durup mola verip köyümüzün misafiri olan vatandaşlarımızla yaptık. Değerli muhtarımıza ve köy sakinlerimize teşekkür ediyorum. Kırıklı köyümüzün 19 yıllık hayırlı bir geleneği. Kırıklı köyümüz 19 yıldır her Ramazan ayında yoldan geçen insanlarımızı misafir ediyor. Yoldan geçenlerin iftar saatinde mağdur olmaması için başlattıkları hayırlı bir geleneğin bugünkü iftarında da beraber olduk. Ben köyümüzün bütün sakinlerinde böyle hayırlı bir geleneği başlattıkları ve bugüne kadar devam ettirdikleri için, birlik ve beraberlik göstererek bütün insanlarımıza başta kendi komşuları olmak üzere gelen giden her insanımıza Türkün töresini, dinimizin, değerlerimizin yaklaşımını ve bu güzelliği gösterdiği için hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayının birlik, beraberlik, arınma ve kurtuluşa vesile olmasını temenni eden Vali Taşbilek, “6 Şubat’ta ülkemizin 11 vilayetini etkileyen büyük deprem felaketinde vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet, yaralananlara şifa, o bölgede yaşayanlara geçmiş olsun diyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah devlet-millet el ele, sırt sırta o kardeşlerimizin sıkıntılarını gideceğiz. Bunların hepsi gelip geçecek. İlimizde çok sayıda depremzedemiz misafirimiz. Muhtarımız burada depremzede kardeşlerimizi de misafir etmek istiyor. İnşallah onları da birgün buraya getireceğiz. Köyümüzün güzel insanlarıyla tanışırlar” diye konuştu.

Kelkit’ten geçerken programa katılan Celal Torun ise “Güzel bir düşünceyle hayata geçirilmiş bir hayır çalışması. Köylülerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Vatandaşların bir araya gelmesi, organize olması çok başarılı. İnşallah bitmeksizin her Ramazan ayında devam eder” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane-Kelkit karayolundaki Kırıklı köyünde 2004 yılında bir kamyoncunun ekmek ve zeytinle iftar yapmasını gören dönemin muhtarı merhum Alim Aşkın’ın başlattığı hayırlı gelenekte yemekler ilk zamanlar evlerde pişiyordu. Zamanla kalabalıklaştığı için özel bir mutfak kuran köylüler profesyonel aşçı tutarak bütçesi köylüler ve hayırseverler tarafından karşılanan hayırlı gelenekle günlük ortalama 80 kişiye iftar yemeği veriyor.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.