Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Köprülü: Yargıya gideceğiz

GÜMÜŞHANE 06.03.2023 - 09:26, Güncelleme: 06.03.2023 - 09:26 2994+ kez okundu.
 

Köprülü: Yargıya gideceğiz

Gümüşhane'de günlük olarak yayımlanan 4 gazete resmi ilanlarla ilgili ortak manşetle çıktı.
Gümüşhane'de günlük olarak yayımlanan 4 gazete resmi ilanlarla ilgili ortak manşetle çıktı. Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Sezai Köprülü, kamu kurumlarını ve Belediyeleri Resmi İlanlar konusunda daha duyarlı olmaya davet ederken, ezberciliğin ve ilan gasplarının devam etmesi durumunda yargıya gideceklerini söyledi. Pandemi döneminde başlayan doğrudan temin ve pazarlık usulü alımların artık rutine dönüştüğünü ifade eden Köprülü, “Şehrimizdeki medya kuruluşlarının en temel sorunu ekonomik sürdürülebilirliktir. Yerel gazetelerimiz, ekonomik olarak Basın İlan Kurumu aracılığıyla dağıtılan resmi ilanlara bağımlı durumdadır. Bu ilanlarımızın kaynağı da kamu kurumlarımızdır. Ancak kamu kurumlarımız, bir nevi kamu görevi yapan gazeteleri reklam panosu gözüyle görürken, yaptıkları mal veya hizmet alımlarında ısrarla suç işlemeye devam ediyorlar. Devletimizin resmi verilerinden aldığımız rakamlara göre 2022 yılında Gümüşhane genelinde yayın yapan 7 gazetemiz toplam 254 adet ilan yayınlamış. 106 adet doğrudan temin ve 70 adet pazarlık usulü olmak üzere 176 adet ilan ise maalesef yayınlanmamış. Yani yayınladığımız ilanların yarısı kadarını keyfi uygulamalarla yayınlayamamışız. Doğrudan teminlerde ilanların bir bölümü kabul edilebilir, ancak geri kalan bölümü ve pazarlık usulü yapılan ilanlar kabul edilemez. Sayın Valimiz bununla alakalı belde belediyelerimiz dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarına 3 defa genelge göndermesine rağmen, 2022 yılında ortaya çıkan rakamlar gösteriyor ki, ya bu genelge okunup idrak edilememiş yada ciddiye alınmamış” dedi. Kurum amirlerinin, belediye başkanlarının ve muhasiplerin gelip geçici olduğunu, baki kalacak olanın kurumlar olduğunun altını çizen Cemiyet Başkanı Köprülü, “İlk olarak 2014 yılında yaptığımız çalışma sonucunda hemen hemen bütün kurumların kamu ihale kanunundan bihaber olduklarını, yada keyfi uygulamalarda bulunduklarını görmüştük. O dönem kamu kurumlarımız bizimdir düşüncesiyle yargı önüne çıkarmayı uygun bulmamıştık ancak, kurumlarımızın bizim kadar ince düşünmediğini aradan geçen 8 yılda bir kez daha görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz ısrarla kurumlarımız yargı önüne çıkmasın derken, Kurumlarımız ve Belediyelerimiz ısrarla suç işlemeye, devleti zarara uğratmaya, şeffaflık ilkesini ortadan kaldırmaya, adrese teslim alımlar yapmaya ve kamunun kaynaklarını birilerine peşkeş çekmeye devam ediyor. Bu durumun devam etmesi halinde, bizde ısrarımızı bu çarpıklıkları afişe etmeye odaklayacağımızı ve ilk hatalı mal veya hizmet alımını yargıya taşıyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” diye konuştu.  
Gümüşhane'de günlük olarak yayımlanan 4 gazete resmi ilanlarla ilgili ortak manşetle çıktı.

Gümüşhane'de günlük olarak yayımlanan 4 gazete resmi ilanlarla ilgili ortak manşetle çıktı.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Sezai Köprülü, kamu kurumlarını ve Belediyeleri Resmi İlanlar konusunda daha duyarlı olmaya davet ederken, ezberciliğin ve ilan gasplarının devam etmesi durumunda yargıya gideceklerini söyledi.

Pandemi döneminde başlayan doğrudan temin ve pazarlık usulü alımların artık rutine dönüştüğünü ifade eden Köprülü, “Şehrimizdeki medya kuruluşlarının en temel sorunu ekonomik sürdürülebilirliktir. Yerel gazetelerimiz, ekonomik olarak Basın İlan Kurumu aracılığıyla dağıtılan resmi ilanlara bağımlı durumdadır. Bu ilanlarımızın kaynağı da kamu kurumlarımızdır. Ancak kamu kurumlarımız, bir nevi kamu görevi yapan gazeteleri reklam panosu gözüyle görürken, yaptıkları mal veya hizmet alımlarında ısrarla suç işlemeye devam ediyorlar. Devletimizin resmi verilerinden aldığımız rakamlara göre 2022 yılında Gümüşhane genelinde yayın yapan 7 gazetemiz toplam 254 adet ilan yayınlamış. 106 adet doğrudan temin ve 70 adet pazarlık usulü olmak üzere 176 adet ilan ise maalesef yayınlanmamış. Yani yayınladığımız ilanların yarısı kadarını keyfi uygulamalarla yayınlayamamışız. Doğrudan teminlerde ilanların bir bölümü kabul edilebilir, ancak geri kalan bölümü ve pazarlık usulü yapılan ilanlar kabul edilemez. Sayın Valimiz bununla alakalı belde belediyelerimiz dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarına 3 defa genelge göndermesine rağmen, 2022 yılında ortaya çıkan rakamlar gösteriyor ki, ya bu genelge okunup idrak edilememiş yada ciddiye alınmamış” dedi.

Kurum amirlerinin, belediye başkanlarının ve muhasiplerin gelip geçici olduğunu, baki kalacak olanın kurumlar olduğunun altını çizen Cemiyet Başkanı Köprülü, “İlk olarak 2014 yılında yaptığımız çalışma sonucunda hemen hemen bütün kurumların kamu ihale kanunundan bihaber olduklarını, yada keyfi uygulamalarda bulunduklarını görmüştük. O dönem kamu kurumlarımız bizimdir düşüncesiyle yargı önüne çıkarmayı uygun bulmamıştık ancak, kurumlarımızın bizim kadar ince düşünmediğini aradan geçen 8 yılda bir kez daha görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz ısrarla kurumlarımız yargı önüne çıkmasın derken, Kurumlarımız ve Belediyelerimiz ısrarla suç işlemeye, devleti zarara uğratmaya, şeffaflık ilkesini ortadan kaldırmaya, adrese teslim alımlar yapmaya ve kamunun kaynaklarını birilerine peşkeş çekmeye devam ediyor. Bu durumun devam etmesi halinde, bizde ısrarımızı bu çarpıklıkları afişe etmeye odaklayacağımızı ve ilk hatalı mal veya hizmet alımını yargıya taşıyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” diye konuştu.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.