Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Rektör Zeybek Şiran'da lise öğrencileriyle buluştu

ŞİRAN 10.05.2023 - 10:28, Güncelleme: 10.05.2023 - 10:28 4987+ kez okundu.
 

Rektör Zeybek Şiran'da lise öğrencileriyle buluştu

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Şiran Halk Eğitim Merkezi’nde lise öğrencileri ile buluştu.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Şiran Halk Eğitim Merkezi’nde lise öğrencileri ile buluştu. Etkinliğe Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz, Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil Yolcu, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Gürler, Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya, öğretim görevlileri ve proje kapsamındaki lise öğrencileri katıldı.  Etkinliğe katılan öğrencilere üniversitenin tanıtımını yaparak, kendi hayat tecrübelerini ve akademisyenlikle ilgili bilgilerini aktardıktan sonra programa öğrencilerin hedeflerini sorarak başlayan Rektör Zeybek, öğrencilerden gelen cevaplar doğrultusunda başarılı olmanın temel parametreleri olan çalışkanlık, liderlik, hayat tecrübesi, hedef belirleme ve mekân bilgisinin önemine vurgu yaptı.  Tarihten de örnekler veren Rektör Zeybek, Cumhuriyetin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı yerlerde ve cephelerde askerlik görevi nedeniyle çok iyi bir mekân bilgisine sahip olduğunu ifade etti.  Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Zeybek, öğrencilere hiçbir zaman ümitsizliğe düşmemeleri gerektiğini söyleyerek, Sezai Karakoç’un “Gün gelir, gül de açar, bülbül de öter’’ sözü ile söyleşisini bitirdi. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e, Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz ve Şiran Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya tarafından hediye olarak Şiran Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği dokuma kilim takdim edildi. Söyleşi etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Gençlerimizin hayatlarına etki edecek en önemli faktörün tecrübe paylaşımı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla da kariyer hedefleri doğrultusunda gençlerimizin hangi mesleği yapmak ve hangi alanda kariyer yollarını takip etmek istediklerine karar vermeleri açısından tecrübelerimizi söyleşi programında aktarmaya çalıştık. Özellikle de gençlerimizin okuyacakları yükseköğretim programlarını belirlemeleri ve bunun için kendilerini ve gelecekteki mesleklerini en iyi şekilde iyi tanımaları açısından kendi tecrübelerimizden, Gümüşhane Üniversitemizdeki imkanlardan ve eğitim öğretim altyapımızla ilgili sohbetler gerçekleştirdik. Gençlerimiz şunu hiçbir zaman unutmamalıdır; çalışmadan, emek vermeden, yorulmadan, hedef belirlemeden başarıya ulaşılamaz. Bizler de imkanlar dahilinde her zaman gençlerimizin yanında olup onlara destek vereceğiz. Bu vesileyle de keyifli geçen söyleşi programının düzenlenmesinde emeği geçen başta Şiran Kaymakamımız Sayın Zahid Bahadır Semiz olmak üzere Şiran Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya’ya teşekkür ediyor, konferansı ilgi ile takip eden ve çok önemli sorular soran lise öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.”  
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Şiran Halk Eğitim Merkezi’nde lise öğrencileri ile buluştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında Şiran Halk Eğitim Merkezi’nde lise öğrencileri ile buluştu.

Etkinliğe Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz, Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil Yolcu, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Gürler, Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya, öğretim görevlileri ve proje kapsamındaki lise öğrencileri katıldı. 

Etkinliğe katılan öğrencilere üniversitenin tanıtımını yaparak, kendi hayat tecrübelerini ve akademisyenlikle ilgili bilgilerini aktardıktan sonra programa öğrencilerin hedeflerini sorarak başlayan Rektör Zeybek, öğrencilerden gelen cevaplar doğrultusunda başarılı olmanın temel parametreleri olan çalışkanlık, liderlik, hayat tecrübesi, hedef belirleme ve mekân bilgisinin önemine vurgu yaptı. 

Tarihten de örnekler veren Rektör Zeybek, Cumhuriyetin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı yerlerde ve cephelerde askerlik görevi nedeniyle çok iyi bir mekân bilgisine sahip olduğunu ifade etti. 

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Zeybek, öğrencilere hiçbir zaman ümitsizliğe düşmemeleri gerektiğini söyleyerek, Sezai Karakoç’un “Gün gelir, gül de açar, bülbül de öter’’ sözü ile söyleşisini bitirdi.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e, Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz ve Şiran Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya tarafından hediye olarak Şiran Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği dokuma kilim takdim edildi.

Söyleşi etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Gençlerimizin hayatlarına etki edecek en önemli faktörün tecrübe paylaşımı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla da kariyer hedefleri doğrultusunda gençlerimizin hangi mesleği yapmak ve hangi alanda kariyer yollarını takip etmek istediklerine karar vermeleri açısından tecrübelerimizi söyleşi programında aktarmaya çalıştık. Özellikle de gençlerimizin okuyacakları yükseköğretim programlarını belirlemeleri ve bunun için kendilerini ve gelecekteki mesleklerini en iyi şekilde iyi tanımaları açısından kendi tecrübelerimizden, Gümüşhane Üniversitemizdeki imkanlardan ve eğitim öğretim altyapımızla ilgili sohbetler gerçekleştirdik. Gençlerimiz şunu hiçbir zaman unutmamalıdır; çalışmadan, emek vermeden, yorulmadan, hedef belirlemeden başarıya ulaşılamaz. Bizler de imkanlar dahilinde her zaman gençlerimizin yanında olup onlara destek vereceğiz. Bu vesileyle de keyifli geçen söyleşi programının düzenlenmesinde emeği geçen başta Şiran Kaymakamımız Sayın Zahid Bahadır Semiz olmak üzere Şiran Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya’ya teşekkür ediyor, konferansı ilgi ile takip eden ve çok önemli sorular soran lise öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.”

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.