Yeni Rektör Oktay hoca oldu
Yeni Rektör Oktay hoca oldu
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Gümüşhaneli hemşehrimiz başarılı ve genç akademisyen Prof.Dr. Oktay Yıldız atandı.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Gümüşhaneli hemşehrimiz başarılı ve genç akademisyen Prof.Dr. Oktay Yıldız atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan atama kararnamesiyle bürokraside çok sayıda atama yapılırken, uzun süredir atama bekleyen birçok üniversiteye de rektör ataması gerçekleştirildi.
2025/126 sayılı kararnameyle Gümüşhane Üniversitesi rektörlüğü görevine de Prof.Dr. Oktay Yıldız atandı.
Kurulduğu 2008 yılından bugüne ilk kez Gümüşhaneli bir rektöre kavuşan Gümüşhane Üniversitesinde birkaç gün içerisinde devir-teslim töreni yapılması bekleniyor.
Yaptığı bilimsel çalışmalar, enerjisi ve çalışkanlığıyla Gümüşhane kamuoyunun yakından tanıdığı Yıldız’ın üniversitenin hem akademik hem de diğer konulardaki başarılarını daha da yukarıya taşıması bekleniyor.
Prof.Dr. Oktay Yıldız kimdir?
1981 yılında Gümüşhane'de doğdu.
İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun oldu. Aynı alanda yüksek lisans yaptı.
Lisans sonrası Gümüşhane’de Gümüşsu A.Ş’de mühendis, üretim müdürü ve işletme müdürlüğü pozisyonlarında görev yaptı.
Karadeniz Teknik Üniversitesinde Biyokimya kürsüsünde Doktorasını yaptı. Bu alanda genç yaşta profesör unvanını aldı.
Giresun Üniversitesinde başladığı mesleki hayatına Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesinde/Biyokimya bölümünde Prof. Dr. devam etmektedir. Mesleki yaşamı devam ederken Anadolu Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.
Gümüşhane’de Özel sektöre yatırım danışmanlıkları yaptı. Pestil ve kömenin sektör haline gelmesinde ciddi katkılar sağladı.
Gümüşhane’de ve ülke çapında yüzlerce yatırım, turizm, sosyal, sağlık alanında projeler yaptı ve ulusal / uluslararası fonlardan ülkeye ciddi kaynak kazandırdı.
İlimize çok sayıda coğrafi işaretli ürün kazandırılmasında Ticaret ve Sanayi Odasına danışmanlıklar yaptı.
Ülkemizde üç belediyeye danışmanlıklar yaptı ve ulusal/uluslararası (Avrupa Birliği projeleri, Dünya Bankası projeleri vb..) projeler ve fonların belediyelere kazandırılmasına katkı sağladı.
2012 yılı sonrasında, KTÜ'de üniversite sanayi işbirliklerini koordine eden ve dünyada nitelikli bilginin katma değere dönüşmesine öncülük eden Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulumunda yer aldı ve o tarihten beri yönetiminde bulundu. Bu süreçte, çoğunluğu KOBİ işletmeleri olmak üzere birçok firma için ar-ge, inovasyon, fikri sına-i mülkiyet hakları, projeler ve fonlar konularında destek sağladı. Halen bu merkezin müdürlüğünü sürdürmektedir.
180’den fazla bilimsel yayını, 8 patent/faydalı model başvurusu ile akademik camiada yer almaktadır. Birçok bakanlıkta kurul ve komisyonlarda yer almış, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Dairesi Başkanlığı, Stratejik Plan hazırlama komisyonunda görev almıştır. AB projelerinde hakemlikler yapmış, proje ekosisteminde yer almıştır.
Şehrimizin önemli bir insan kaynağı havuzunu oluşturan Gümüşhaneli Mühendisler Platformunun kurucu üyesidir.
İlimizin güzide sivil toplum kuruluşlarından olan Güsiad Trabzon üyesi ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfının kurucu üyesidir.
Evli ve iki kız evlat babasıdır. İngilizce bilmektedir.
Gümüşhane HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.