Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Şiran Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Öğrenme Şenlikleri düzenlendi

ŞİRAN 06.06.2024 - 15:47, Güncelleme: 06.06.2024 - 15:47 4022+ kez okundu.
 

Şiran Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Öğrenme Şenlikleri düzenlendi

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde bir yıllık titiz çalışmanın ürünü olan eserlerin yer aldığı yılsonu sergisi coşkuyla açıldı.
Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde bir yıllık titiz çalışmanın ürünü olan eserlerin yer aldığı yılsonu sergisi coşkuyla açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, renkli ve çeşitli gösterilere ev sahipliği yaptı. Halk oyunlarından saz ve halk müziği performanslarına, rölyef sanatından, filografi, mandala sanatından giyim üretimine, tiyatrodan ahşap oyma ve yakma sanatına kadar birbirinden değerli eserler sergilendi. Sergide, geri dönüşüm ürünlerinden umulmadık eserlerden tutun da su kabağı oyma sanatına kadar geniş bir yelpazede zenginlik vardı. Ayrıca, onlarca alâ kilim de sergiye renk kattı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına, Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Belediye Başkanı Baki Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uncu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün, Şiran Halk Eğitim Müdürü Necmi Bayram, Köse Millî Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ile birlikte tüm kurum amirleri, halk ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Sergi, Çarşamba günü başladı ve Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. Bu muhteşem etkinlik, hem sanatseverleri hem de toplumun geniş kesimlerini bir araya getirerek, yerel kültür ve sanatın önemine vurgu yaptı. Tüm okullardan öğrenci gruplarından oluşan ve kurslarda bağlama çalmayı öğrenen öğrenciler ve bayanlardan oluşan yirmi beş yaş üzeri bağlama kursiyeri ekiplerin müzik şöleni ise izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.
Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde bir yıllık titiz çalışmanın ürünü olan eserlerin yer aldığı yılsonu sergisi coşkuyla açıldı.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde bir yıllık titiz çalışmanın ürünü olan eserlerin yer aldığı yılsonu sergisi coşkuyla açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, renkli ve çeşitli gösterilere ev sahipliği yaptı. Halk oyunlarından saz ve halk müziği performanslarına, rölyef sanatından, filografi, mandala sanatından giyim üretimine, tiyatrodan ahşap oyma ve yakma sanatına kadar birbirinden değerli eserler sergilendi.

Sergide, geri dönüşüm ürünlerinden umulmadık eserlerden tutun da su kabağı oyma sanatına kadar geniş bir yelpazede zenginlik vardı. Ayrıca, onlarca alâ kilim de sergiye renk kattı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına, Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Belediye Başkanı Baki Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uncu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün, Şiran Halk Eğitim Müdürü Necmi Bayram, Köse Millî Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ile birlikte tüm kurum amirleri, halk ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sergi, Çarşamba günü başladı ve Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. Bu muhteşem etkinlik, hem sanatseverleri hem de toplumun geniş kesimlerini bir araya getirerek, yerel kültür ve sanatın önemine vurgu yaptı.

Tüm okullardan öğrenci gruplarından oluşan ve kurslarda bağlama çalmayı öğrenen öğrenciler ve bayanlardan oluşan yirmi beş yaş üzeri bağlama kursiyeri ekiplerin müzik şöleni ise izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.