Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“Neden düştü eğitim seviyesi araştıracağım”

GÜMÜŞHANE 25.10.2023 - 09:12, Güncelleme: 25.10.2023 - 09:12 3383+ kez okundu.
 

“Neden düştü eğitim seviyesi araştıracağım”

Basın mensuplarıyla buluşmasında eğitim ve gençlik konusuna ayrı bir başlık açan Vali Tanrısever, “Gümüşhane'nin eğitim potansiyeli geçmişte çok güçlü ve olağanüstü işler yapılmış
Basın mensuplarıyla buluşmasında eğitim ve gençlik konusuna ayrı bir başlık açan Vali Tanrısever, “Gümüşhane'nin eğitim potansiyeli geçmişte çok güçlü ve olağanüstü işler yapılmış. Sadece öğretim anlamında değil, eğitim anlamında da müthiş işler yapılmış burada. Ama son yıllarda niye böyle? Hem üniversiteyi kazanma oranlarına bakıyorsunuz hem kazanılan üniversitelerin bölümlerine bakıyorsunuz niyeyse bir düşme var. Bunun belirli bir nedenin olduğunu düşünmüyorum. İnsanımız eğitim öğretime ters bakan bir yapıda değiller. Kız çocuklarını okutmayalım diyen bir zihniyetimiz de yok. Neden böyle? Neden düştü eğitim seviyesi araştıracağım. Aklıma takılan sorulardan bir tanesi de bu. Neden düştü eğitim seviyesi? Çocuklar okuyacak kitap mı bulamıyor? Hayır. Kırtasiye malzemeleri mi eksik? Hayır. O eksik olanları ama biz, ama işte belediyemiz ama kamu kurumları tamamlıyoruz. Bir kere en başta sivil toplum örgütleri bu konuda inisiyatif alıyor. Ama neden bu eğitim seviyesinde düşüklük var anlam veremediğim bir şey var” dedi. “Gümüşhane’de kurda kuşa yem edecek evladımız yok bizim” Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur”, sözünden hareketle bütün gençlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Vali Tanrısever, “Gençlerin uyuşturucu ve diğer bağımlılık türlerine kapılıp kendilerini heba etmemeleri bizim için önemlidir. Bunun sebeplerinden birisi de işsizlik ama işsizlik tek sebep değildir. Çünkü işi gücü olan insanların da uyuşturucuya meylettiğini üzülerek görüyoruz. Bu uyuşturucuyla mücadele konusunda Sayın Bakanımızın kararlılığı tam. Yarım gram, zerre miktarda dahi olsa onun peşine düşüyoruz ve düşmeye devam edeceğiz. Kamuoyunda gördüğünüz işte, sizlere iletilen haberler artarak devam edecek. Gümüşhane’de kurda kuşa yem edecek evladımız yok bizim. Gümüşhane'yi bırakın Türkiye'yi kalkındırmamız için bu gençlere ihtiyacımız var. Bizim insan kaynağımız, bizim en büyük zenginimiz gençlerimiz ve çocuklarımız. Onların böyle kötü alışkanlıklara sevk edecek, sevk etmeyi düşünecek herkesin gözünü oyarız. O konuda sıfır tavizle devam edeceğiz” diye konuştu.
Basın mensuplarıyla buluşmasında eğitim ve gençlik konusuna ayrı bir başlık açan Vali Tanrısever, “Gümüşhane'nin eğitim potansiyeli geçmişte çok güçlü ve olağanüstü işler yapılmış

Basın mensuplarıyla buluşmasında eğitim ve gençlik konusuna ayrı bir başlık açan Vali Tanrısever, “Gümüşhane'nin eğitim potansiyeli geçmişte çok güçlü ve olağanüstü işler yapılmış. Sadece öğretim anlamında değil, eğitim anlamında da müthiş işler yapılmış burada. Ama son yıllarda niye böyle? Hem üniversiteyi kazanma oranlarına bakıyorsunuz hem kazanılan üniversitelerin bölümlerine bakıyorsunuz niyeyse bir düşme var. Bunun belirli bir nedenin olduğunu düşünmüyorum. İnsanımız eğitim öğretime ters bakan bir yapıda değiller. Kız çocuklarını okutmayalım diyen bir zihniyetimiz de yok. Neden böyle? Neden düştü eğitim seviyesi araştıracağım. Aklıma takılan sorulardan bir tanesi de bu. Neden düştü eğitim seviyesi? Çocuklar okuyacak kitap mı bulamıyor? Hayır. Kırtasiye malzemeleri mi eksik? Hayır. O eksik olanları ama biz, ama işte belediyemiz ama kamu kurumları tamamlıyoruz. Bir kere en başta sivil toplum örgütleri bu konuda inisiyatif alıyor. Ama neden bu eğitim seviyesinde düşüklük var anlam veremediğim bir şey var” dedi.

“Gümüşhane’de kurda kuşa yem edecek evladımız yok bizim”

Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur”, sözünden hareketle bütün gençlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Vali Tanrısever, “Gençlerin uyuşturucu ve diğer bağımlılık türlerine kapılıp kendilerini heba etmemeleri bizim için önemlidir. Bunun sebeplerinden birisi de işsizlik ama işsizlik tek sebep değildir. Çünkü işi gücü olan insanların da uyuşturucuya meylettiğini üzülerek görüyoruz. Bu uyuşturucuyla mücadele konusunda Sayın Bakanımızın kararlılığı tam. Yarım gram, zerre miktarda dahi olsa onun peşine düşüyoruz ve düşmeye devam edeceğiz. Kamuoyunda gördüğünüz işte, sizlere iletilen haberler artarak devam edecek. Gümüşhane’de kurda kuşa yem edecek evladımız yok bizim. Gümüşhane'yi bırakın Türkiye'yi kalkındırmamız için bu gençlere ihtiyacımız var. Bizim insan kaynağımız, bizim en büyük zenginimiz gençlerimiz ve çocuklarımız. Onların böyle kötü alışkanlıklara sevk edecek, sevk etmeyi düşünecek herkesin gözünü oyarız. O konuda sıfır tavizle devam edeceğiz” diye konuştu.

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.