Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

MHP heyeti Yeşilyurt köylülerinin yanında

GÜMÜŞHANE 26.03.2024 - 15:01, Güncelleme: 26.03.2024 - 15:01 4457+ kez okundu.
 

MHP heyeti Yeşilyurt köylülerinin yanında

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane heyeti merkeze bağlı Yeşilyurt köyünde bir maden firmasının köyün içme ve kullanma suyunun olduğu yere yapacağı sondaj çalışmalarına karşı yapılan eyleme katılarak köylülere tam destek verdi.
MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP İl Başkanı Mete Kaya ve teşkilat mensupları Yeşilyurt köyüne giderek Aktutan, Yeşildere, Yeşilyurt köyleri ve Hacıemin Mahallesi sakinlerinin eylemine destek vererek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada doğal kaynakların korunması ve yerel halkın sağlığının öneminin altını çizen MHP İl Başkanı Mete Kaya, köy sakinlerinin içme suyunun temizliği ve doğal çevrenin korunması konusundaki endişelerine tam destek verdi. Maden firmasının planladığı sondaj çalışmalarının köy halkının yaşamını doğrudan etkileyeceğini ve su kaynaklarının zarar görmesine neden olabileceğini vurgulayan Kaya, doğal çevrenin tahribatına yol açabilecek her türlü faaliyete karşı olduklarını söyledi. Kaya, “Yeşilyurt köyümüzün içme ve kullanma suyunun olduğu bölgede bir maden firması tarafından sondaj çalışması yapılmak isteniyor. Köylülerimiz bu duruma haklı olarak tepkili. Biz de MHP Gümüşhane teşkilatı olarak bu tepkiyi paylaşıyoruz. Bu bölgedeki su kaynakları bu köyün ve bu vadinin geleceği için hayati önem taşıyor. Bu konuda sonuna kadar köylülerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı. “Vatandaşı yok sayıp ben geldim burada istediğimi yaparım ederim anlayışına müsaade etmeyiz” Kendisinin Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Meclis araştırma komisyonunda görevli olduğunu hatırlatan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük de “Sizin adınıza Erzincan’da olan biteni araştırmak üzere oluşturulan komisyondayım. O konuda hassasız. Ağacımıza, suyumuza, çevremize zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bu şu demek değildir: Biz ekmek düşmanı, maden düşmanıyız. Güzel şeyler yapsınlar arkalarındayız. Ama vatandaşı yok sayıp ben geldim burada istediğimi yaparım ederim anlayışına müsaade etmeyiz” diye konuştu.   
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane heyeti merkeze bağlı Yeşilyurt köyünde bir maden firmasının köyün içme ve kullanma suyunun olduğu yere yapacağı sondaj çalışmalarına karşı yapılan eyleme katılarak köylülere tam destek verdi.

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP İl Başkanı Mete Kaya ve teşkilat mensupları Yeşilyurt köyüne giderek Aktutan, Yeşildere, Yeşilyurt köyleri ve Hacıemin Mahallesi sakinlerinin eylemine destek vererek vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada doğal kaynakların korunması ve yerel halkın sağlığının öneminin altını çizen MHP İl Başkanı Mete Kaya, köy sakinlerinin içme suyunun temizliği ve doğal çevrenin korunması konusundaki endişelerine tam destek verdi.

Maden firmasının planladığı sondaj çalışmalarının köy halkının yaşamını doğrudan etkileyeceğini ve su kaynaklarının zarar görmesine neden olabileceğini vurgulayan Kaya, doğal çevrenin tahribatına yol açabilecek her türlü faaliyete karşı olduklarını söyledi.

Kaya, “Yeşilyurt köyümüzün içme ve kullanma suyunun olduğu bölgede bir maden firması tarafından sondaj çalışması yapılmak isteniyor. Köylülerimiz bu duruma haklı olarak tepkili. Biz de MHP Gümüşhane teşkilatı olarak bu tepkiyi paylaşıyoruz. Bu bölgedeki su kaynakları bu köyün ve bu vadinin geleceği için hayati önem taşıyor. Bu konuda sonuna kadar köylülerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşı yok sayıp ben geldim burada istediğimi yaparım ederim anlayışına müsaade etmeyiz”

Kendisinin Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Meclis araştırma komisyonunda görevli olduğunu hatırlatan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük de “Sizin adınıza Erzincan’da olan biteni araştırmak üzere oluşturulan komisyondayım. O konuda hassasız. Ağacımıza, suyumuza, çevremize zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bu şu demek değildir: Biz ekmek düşmanı, maden düşmanıyız. Güzel şeyler yapsınlar arkalarındayız. Ama vatandaşı yok sayıp ben geldim burada istediğimi yaparım ederim anlayışına müsaade etmeyiz” diye konuştu. 

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.