Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Küçük, TBMM’de KİK ve Gümüşhane'yi anlattı

SİYASET 23.12.2023 - 11:07, Güncelleme: 23.12.2023 - 11:07 6523+ kez okundu.
 

Küçük, TBMM’de KİK ve Gümüşhane'yi anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, devam eden bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulunda partisi adına söz alarak hem Gümüşhane’nin taleplerini hem de 2024 yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu İhale Kurumu (KİK) bütçesi üzerine görüşlerini aktardı.
Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte devletin adına karar almada, dış tehditlere karşı daha güçlenmiş bir yönetim modelinin devreye alındığını kaydeden Küçük, “Bu yönetim modeli ile kamu alımlarının ülke ekonomisindeki payının önemli boyutlara ulaştığı bilinmektedir. Kamu İhale Kurumu, Mali yönetiminin işleyişinde merkezi rol üstlenmesi sebebiyle devletimizin önemli kurumları arasındadır. Kamu İhale Kanunu ile kamu hukukuna tabi olan kamunun denetimi altında bulunan, kamu kaynağı kullanan kurum ve kuruluşların yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ile usulleri belirlemede denetim ile elektronikleşmede kurum adına kayda değer adımlar atılmıştır. Bunun sonucunda elektronik kamu alımları platformu üzerinden uygulamaya alınan, e-ihale, e-eksiltme, e-teklif gibi yenilikçi uygulamalar ile ihale teklifleri, elektronik ortamda işlem maliyetlerini azaltarak şeffaflığın artmasını sağlamıştır. Toplanan vergilerin kamu hizmetine dönüşmesini sağlayan, en önemli araçlardan biri olan kamu alımlarında kullanılan yöntemin başarısı, kamu hizmetinin kalitesini doğrudan etkileme gücüne sahip olmuştur. Kamu İhale Kurumu tarafından serbest ve adil bir ortamda teklif sunulması, kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması amacıyla, yapılan düzenlemelerle, iş ve işlem süreçleri basitleştirilerek katılım ve rekabet artırılmıştır. Alım ve sözleşme süreçlerinin tamamının sayısallaştırılması yoluna gidilmiştir. Sözleşme işlemlerinin elektronik ortama taşınmasına, doğrudan temin alımları ile istisna kapsamında yapılan alımlarda da rekabetin artması ve tasarruf sağlanması için, İşlemlerin elektronik ortamda yürütüleceği merkezi bir yapı kurulmasına yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerekmekte olup, bununla birlikte kamu alımlarında bölgesel kalkınmanın sağlanması için, yerli üretimin geliştirilmesi, proje bazlı yatırımlar ile araştırma, geliştirme ve yenilikçiliğin teşvik edilmesi küçük iller için önemli olacaktır” dedi. Gümüşhane’nin gelişmişlik sıralaması açısından diğer illerle rekabet edebilmesi için devlet tarafından yapılmakta olan kamu yatırımlarının sıralamasında Gümüşhane’ye öncelik verilmesinin şehir için önem arz ettiğini kaydeden Küçük, “Bu bağlamda Giresun İli Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane Kürtün ve Torul ilçemiz arasındaki yolun yapılması ulaşımı kolaylaştıracaktır. Havalimanına ulaşımı sağlayan Köse Dağı Tünelinin yapılmasını istiyoruz. Trabzon, Şiran, Sivas hattını mesafe anlamında kısaltmak üzere, Tersun Dağı Tünel uygulamasının hayata geçirilmesi ilimiz için en uygun yöntem olacaktır.  Tarıma elverişli toprakları bulunan Gümüşhane’mizin daha bereketli hale gelmesi için, modern sulama projelerinin hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Gümüşhane’mizin yukarıda sıraladığım kamu uygulamaları ile desteklendiği takdirde hem üreten hem de istihdam sağlayan bir şehir olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.  
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, devam eden bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulunda partisi adına söz alarak hem Gümüşhane’nin taleplerini hem de 2024 yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu İhale Kurumu (KİK) bütçesi üzerine görüşlerini aktardı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte devletin adına karar almada, dış tehditlere karşı daha güçlenmiş bir yönetim modelinin devreye alındığını kaydeden Küçük, “Bu yönetim modeli ile kamu alımlarının ülke ekonomisindeki payının önemli boyutlara ulaştığı bilinmektedir. Kamu İhale Kurumu, Mali yönetiminin işleyişinde merkezi rol üstlenmesi sebebiyle devletimizin önemli kurumları arasındadır. Kamu İhale Kanunu ile kamu hukukuna tabi olan kamunun denetimi altında bulunan, kamu kaynağı kullanan kurum ve kuruluşların yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ile usulleri belirlemede denetim ile elektronikleşmede kurum adına kayda değer adımlar atılmıştır. Bunun sonucunda elektronik kamu alımları platformu üzerinden uygulamaya alınan, e-ihale, e-eksiltme, e-teklif gibi yenilikçi uygulamalar ile ihale teklifleri, elektronik ortamda işlem maliyetlerini azaltarak şeffaflığın artmasını sağlamıştır. Toplanan vergilerin kamu hizmetine dönüşmesini sağlayan, en önemli araçlardan biri olan kamu alımlarında kullanılan yöntemin başarısı, kamu hizmetinin kalitesini doğrudan etkileme gücüne sahip olmuştur. Kamu İhale Kurumu tarafından serbest ve adil bir ortamda teklif sunulması, kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması amacıyla, yapılan düzenlemelerle, iş ve işlem süreçleri basitleştirilerek katılım ve rekabet artırılmıştır. Alım ve sözleşme süreçlerinin tamamının sayısallaştırılması yoluna gidilmiştir. Sözleşme işlemlerinin elektronik ortama taşınmasına, doğrudan temin alımları ile istisna kapsamında yapılan alımlarda da rekabetin artması ve tasarruf sağlanması için, İşlemlerin elektronik ortamda yürütüleceği merkezi bir yapı kurulmasına yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerekmekte olup, bununla birlikte kamu alımlarında bölgesel kalkınmanın sağlanması için, yerli üretimin geliştirilmesi, proje bazlı yatırımlar ile araştırma, geliştirme ve yenilikçiliğin teşvik edilmesi küçük iller için önemli olacaktır” dedi.

Gümüşhane’nin gelişmişlik sıralaması açısından diğer illerle rekabet edebilmesi için devlet tarafından yapılmakta olan kamu yatırımlarının sıralamasında Gümüşhane’ye öncelik verilmesinin şehir için önem arz ettiğini kaydeden Küçük, “Bu bağlamda Giresun İli Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane Kürtün ve Torul ilçemiz arasındaki yolun yapılması ulaşımı kolaylaştıracaktır. Havalimanına ulaşımı sağlayan Köse Dağı Tünelinin yapılmasını istiyoruz. Trabzon, Şiran, Sivas hattını mesafe anlamında kısaltmak üzere, Tersun Dağı Tünel uygulamasının hayata geçirilmesi ilimiz için en uygun yöntem olacaktır.  Tarıma elverişli toprakları bulunan Gümüşhane’mizin daha bereketli hale gelmesi için, modern sulama projelerinin hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Gümüşhane’mizin yukarıda sıraladığım kamu uygulamaları ile desteklendiği takdirde hem üreten hem de istihdam sağlayan bir şehir olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.