Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Köprülü: Sahipsiz bir şekilde Gümüşhane'de direnmeye devam ediyoruz

GÜMÜŞHANE 25.10.2023 - 09:14, Güncelleme: 25.10.2023 - 09:14 3320+ kez okundu.
 

Köprülü: Sahipsiz bir şekilde Gümüşhane'de direnmeye devam ediyoruz

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Vali Alper Tanrısever’in düzenlediği basın toplantısında yerel basının sorunlarını aktararak destek istedi.
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Vali Alper Tanrısever’in düzenlediği basın toplantısında yerel basının sorunlarını aktararak destek istedi. “Valilik genelgesini bile tanımayacak bir rahatlık var” Toplantıda bahsedilen kamu kurumlarından bilgiye erişme noktasındaki sıkıntıların yanında resmi ilanların hala Gümüşhane için büyük bir problem olduğunu aktaran Köprülü, “Resmi ilanlar konusunda Gümüşhane'de çok mağduruz. Özel reklam zaten bizde yok denecek kadar az. O da malum sanayi ve turizm kenti değiliz. Bazı illerimizin özel ilanları, resmi ilanlarının 3-4 katına gelmiş. Bakma bile bakmıyorlar oraya. O konuda geçen yıl yaptığımız bir araştırma vardı. Maalesef doğrudan temin ve pazarlık usulü adı altında inanılmaz derecede istismar edilmiş bu konu. Bu konuda çok mağduruz. Maalesef bazı kurum müdürlerimizde Valilik genelgesini bile tanımayacak bir rahatlık var” dedi. “Sahipsiz bir şekilde Gümüşhane'de direnmeye devam ediyoruz” Gümüşhane’nin yıllardır mesele Gümüşhane olduğunda bölgenin en yürekli basın grubuna sahip olduğunu fakat aynı yürekliliğin idareciler ve kurumların gösteremediğini savunan Köprülü, “İdareciler ve kurumlarımız eleştiriye açık olmayarak bizim gösterdiğimiz yürekliliği gösteremediler. Burada biz boykota uğradık. Soluğu mahkemede aldılar. Maalesef arkamızda duran kimse yok, bize sahip olan kimse yok. Ama biz buna rağmen Gümüşhane'de direnmeye devam ediyoruz. Direneceğiz de. Çünkü Gümüşhane bizim üst kimliğimiz. Her şeyimiz Gümüşhane. Gümüşhane halkıyla ve ilçeleriyle Gümüşhane'nin tamamının çok net bir fotoğrafını çekmişsiniz. Bu bizi çok umutlandırdı. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum ve bu durgunluğumuzu görmeniz devamlı itelemeye çalışmanız bizim için çok kıymetli” diye konuştu. “Omuz omuza olalım” Bir ilin gelişmesi, güçlü olmasının birinci önceliğinin o ilin yerel basınının güçlü olmasından geçtiğini ifade eden Köprülü, “Yerel basın güçlü olursa biz burada bütün kurumları da bütün Gümüşhane kamuoyuna da harekete geçiririz. Ama biz kendi halimize düşüp kendi derdimizle cebelleşince buna maalesef zamanımız olmuyor.  Biz burada beğenmediği haber olunca boykota uğruyoruz. Her taraftan boğazımız sıkılıyor. Belki de güçlü olmamız istenmiyor. Bu konuda size özel bir ricamız olacak. Omuz omuza olalım. Zorlu bir yolunuz var, yolunuzda da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Vali Alper Tanrısever’in düzenlediği basın toplantısında yerel basının sorunlarını aktararak destek istedi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Vali Alper Tanrısever’in düzenlediği basın toplantısında yerel basının sorunlarını aktararak destek istedi.

“Valilik genelgesini bile tanımayacak bir rahatlık var”

Toplantıda bahsedilen kamu kurumlarından bilgiye erişme noktasındaki sıkıntıların yanında resmi ilanların hala Gümüşhane için büyük bir problem olduğunu aktaran Köprülü, “Resmi ilanlar konusunda Gümüşhane'de çok mağduruz. Özel reklam zaten bizde yok denecek kadar az. O da malum sanayi ve turizm kenti değiliz. Bazı illerimizin özel ilanları, resmi ilanlarının 3-4 katına gelmiş. Bakma bile bakmıyorlar oraya. O konuda geçen yıl yaptığımız bir araştırma vardı. Maalesef doğrudan temin ve pazarlık usulü adı altında inanılmaz derecede istismar edilmiş bu konu. Bu konuda çok mağduruz. Maalesef bazı kurum müdürlerimizde Valilik genelgesini bile tanımayacak bir rahatlık var” dedi.

“Sahipsiz bir şekilde Gümüşhane'de direnmeye devam ediyoruz”

Gümüşhane’nin yıllardır mesele Gümüşhane olduğunda bölgenin en yürekli basın grubuna sahip olduğunu fakat aynı yürekliliğin idareciler ve kurumların gösteremediğini savunan Köprülü, “İdareciler ve kurumlarımız eleştiriye açık olmayarak bizim gösterdiğimiz yürekliliği gösteremediler. Burada biz boykota uğradık. Soluğu mahkemede aldılar. Maalesef arkamızda duran kimse yok, bize sahip olan kimse yok. Ama biz buna rağmen Gümüşhane'de direnmeye devam ediyoruz. Direneceğiz de. Çünkü Gümüşhane bizim üst kimliğimiz. Her şeyimiz Gümüşhane. Gümüşhane halkıyla ve ilçeleriyle Gümüşhane'nin tamamının çok net bir fotoğrafını çekmişsiniz. Bu bizi çok umutlandırdı. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum ve bu durgunluğumuzu görmeniz devamlı itelemeye çalışmanız bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

“Omuz omuza olalım”

Bir ilin gelişmesi, güçlü olmasının birinci önceliğinin o ilin yerel basınının güçlü olmasından geçtiğini ifade eden Köprülü, “Yerel basın güçlü olursa biz burada bütün kurumları da bütün Gümüşhane kamuoyuna da harekete geçiririz. Ama biz kendi halimize düşüp kendi derdimizle cebelleşince buna maalesef zamanımız olmuyor.  Biz burada beğenmediği haber olunca boykota uğruyoruz. Her taraftan boğazımız sıkılıyor. Belki de güçlü olmamız istenmiyor. Bu konuda size özel bir ricamız olacak. Omuz omuza olalım. Zorlu bir yolunuz var, yolunuzda da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.