Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Milletvekili Küçük'ün girişimiyle Gümüşhane Üniversitesi'nden önemli sunum

GÜMÜŞHANE 12.06.2024 - 10:46, Güncelleme: 12.06.2024 - 10:46 3721+ kez okundu.
 

Milletvekili Küçük'ün girişimiyle Gümüşhane Üniversitesi'nden önemli sunum

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri Erzincan’ın İliç ilçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda sunumlarını yaptı.
Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri Erzincan’ın İliç ilçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda sunumlarını yaptı. Ülkenin seçkin üniversitelerinin de yer aldığı çalışmaya komisyon üyesi MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük’ün girişimleriyle madencilik ihtisas üniversitesi olan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri komisyon çalışmalarına katkı sağladı. Türkiye’nin seçkin üniversiteleriyle birlikte Gümüşhane Üniversitesi tarafından hazırlanan değerlendirme ve önerilere ait raporlar komisyon toplantısında görüşüldü. Milletvekili Küçük’ün ülkede ve uluslararası üniversitelerde tanınırlığı olan akademisyenlerin de komisyonda faaliyetlerini ve değerlendirmelerini dinlenmesi hususunda sunduğu önerge ile hayata geçirilen çalışma kapsamında akademisyenler bugünkü oturumda bilgi ve tecrübelerini komisyon üyelerine aktardı. Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, meydana gelen kütle hareketinin yenilme mekanizması, olası yeraltı suyu kirliliği ve mevcut maden işletmesi haricinde aktif devam eden maden işletmelerinde bu tür kazaların yaşanmaması için alınması ve uygulanması gereken tedbirleri, Jeoloji Mühendisliği Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferkan Sipahi, altın madenlerinin ülke için ekonomik önemi, oluşum mekanizması, siyanürle zenginleştirme yapılmasının çevre açısından etkileri, Jeofizik Mühendisliği, Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Maden, Çöpler Kompleks Maden sahası ve çevresinde Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonu, Orta Anadolu Fay (OAF) zonu ve Malatya Ovacık (MO) Fay zonları ile Divriği segmentinin depremselliği, depremler oluşturabileceği yatay deprem ivmesi, maden sahasının yer altı yapısının belirlenmesi konuları, Maden Mühendisliği Yeraltı Maden İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu da açık maden ocaklarında yapılan patlatmalı kazılar sonrası oluşan titreşim ve hava şokunun yakın bölgelerde oluşturduğu riskler ve bu risklerin azaltılması için yapılması gereken faaliyetler hakkında komisyon üyelerine sunumlarını gerçekleştirerek raporlarını sundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Üniversitesinin adının daha iyi yerlerde olması adına her türlü fedakarlığı yapacağını belirterek “Hiçbir şekilde üniversitemiz ülkemizdeki diğer üniversitelerden geri kalmayacağını yurt içinde ve yurt dışında isminden söz edilen nitelikli bir eğitim kurumu haline getirmek temennimdir. Türkiye’nin seçkin üniversiteleri arasında kendisine yer bulması üniversitemiz adına ileriye dönük önemli atılmış bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiği düşünülmelidir” dedi.  
Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri Erzincan’ın İliç ilçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda sunumlarını yaptı.

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri Erzincan’ın İliç ilçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda sunumlarını yaptı.

Ülkenin seçkin üniversitelerinin de yer aldığı çalışmaya komisyon üyesi MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük’ün girişimleriyle madencilik ihtisas üniversitesi olan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri komisyon çalışmalarına katkı sağladı.

Türkiye’nin seçkin üniversiteleriyle birlikte Gümüşhane Üniversitesi tarafından hazırlanan değerlendirme ve önerilere ait raporlar komisyon toplantısında görüşüldü.

Milletvekili Küçük’ün ülkede ve uluslararası üniversitelerde tanınırlığı olan akademisyenlerin de komisyonda faaliyetlerini ve değerlendirmelerini dinlenmesi hususunda sunduğu önerge ile hayata geçirilen çalışma kapsamında akademisyenler bugünkü oturumda bilgi ve tecrübelerini komisyon üyelerine aktardı.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, meydana gelen kütle hareketinin yenilme mekanizması, olası yeraltı suyu kirliliği ve mevcut maden işletmesi haricinde aktif devam eden maden işletmelerinde bu tür kazaların yaşanmaması için alınması ve uygulanması gereken tedbirleri, Jeoloji Mühendisliği Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferkan Sipahi, altın madenlerinin ülke için ekonomik önemi, oluşum mekanizması, siyanürle zenginleştirme yapılmasının çevre açısından etkileri, Jeofizik Mühendisliği, Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Maden, Çöpler Kompleks Maden sahası ve çevresinde Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonu, Orta Anadolu Fay (OAF) zonu ve Malatya Ovacık (MO) Fay zonları ile Divriği segmentinin depremselliği, depremler oluşturabileceği yatay deprem ivmesi, maden sahasının yer altı yapısının belirlenmesi konuları, Maden Mühendisliği Yeraltı Maden İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu da açık maden ocaklarında yapılan patlatmalı kazılar sonrası oluşan titreşim ve hava şokunun yakın bölgelerde oluşturduğu riskler ve bu risklerin azaltılması için yapılması gereken faaliyetler hakkında komisyon üyelerine sunumlarını gerçekleştirerek raporlarını sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Üniversitesinin adının daha iyi yerlerde olması adına her türlü fedakarlığı yapacağını belirterek “Hiçbir şekilde üniversitemiz ülkemizdeki diğer üniversitelerden geri kalmayacağını yurt içinde ve yurt dışında isminden söz edilen nitelikli bir eğitim kurumu haline getirmek temennimdir. Türkiye’nin seçkin üniversiteleri arasında kendisine yer bulması üniversitemiz adına ileriye dönük önemli atılmış bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiği düşünülmelidir” dedi.

 

Erzincan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.