Şiran’da iki önemli söyleşi
Şiran’da iki önemli söyleşi
Gümüşhane Üniversitesi Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Öğrenciler Birliği Kulübü (GÜYOB) ve Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Kulübü (GUMİS) işbirliğinde “Finansal Okuryazarlık’’ ve “Dijital Dönüşüm” konulu iki söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.
Gümüşhane Üniversitesi Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Öğrenciler Birliği Kulübü (GÜYOB) ve Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Kulübü (GUMİS) işbirliğinde “Finansal Okuryazarlık’’ ve “Dijital Dönüşüm” konulu iki söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.
Şiran Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Veli Çam ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Handan Çam konuşmacı olarak katıldı.
“Finansal Okuryazarlık’’ konulu söyleşi etkinliği öncesinde finansal okuryazarlık konusu üzerine öğrenciler tarafından Şiran esnafları ile hazırlanmış olan röportaja yer verildi.
Esnaflardan elde edilen bilgiler eşliğinde doğru bilinen yanlışlar ve uygulamada olan hataları daha iyi kavrayabilmek adına Prof. Dr. Alper Veli Çam tarafından en temel haliyle satın alma gücüne yer verildi.
Öğrenciler ile gerçekleştirilen interaktif bir söyleşi sonrasında hangi şartlarda nasıl yatırımlar yapılmasının gerekliliğini, enflasyonu yüksek ortam ve enflasyonu düşük ortama dayalı olarak yatırım aracı olarak kullanılacak unsurlar (altın, faiz, döviz, mülkiyet, sermaye piyasası) hakkında bilgiler verildi. Kaybetme riskini aza indirebilmek için sepet yapılabileceğini; yani yatırımları çeşitlendirmenin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çam, son olarak bir Konyalı atasözü olan “Allah emeğinizi yağlı etsin” sözünü ifade ederek gençlere güzel gelecek ve iyi bir kariyer için temennilerinde bulundu.
“Dijital Dönüşüm” konulu ikinci etkinliğin konuşmacısı ise Doç. Dr. Handan Çam oldu. Etkinlik öncesinde Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan mizah içerikli “Uzaktan Eğitimle Mezun Olan Sağlıkçılar” temalı video gösterildi.
Daha sonrasında teknolojinin hayatın her yerinde karşıya çıkmaya başladığını dile getiren Doç. Dr. Handan Çam “Dijital Dönüşüm” konulu söyleşisinde uzaktan eğitim üzerine açıklamalarda bulundu.
Doç. Dr. Çam, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) Müdürlüğüne ilk atandığında sadece genel işlemler ve düzenlemeler yapacağını düşündüğü için mutlu olduğunu, fakat göreve atandıktan sonra COVİD-19 salgınının meydana gelmesi ve ani bir şekilde uzaktan eğitime geçilerek birimin çok aktif bir hal aldığını söyledi.
“Uzaktan eğitim sürecinde ekibi ile gece gündüz çalışarak bu süreci başarı ile devam ettiren nadir üniversitelerden birisi olduk” diyen Çam, bu marjinal değişimde siber savaşlar ve kişisel bilgilerin korunması, siber güvenliğin de önemli bir yere sahip olduğuna değindi.
Bilişim kaynaklarının çok ileriye gittiğini, her konuda dijital dönüşümün yaşandığını ifade eden Çam, teknolojinin karanlık yönlerine de dikkat çekti, dijital dönüşümün en büyük handikaplarından birisinin sosyal medya olduğunu ve insanların çoğunu içine aldığını, insanların örf ve adetleri gibi pek çok şeyin önüne geçtiğini ve bu durumun üzücü olduğundan söz etti.
Doç. Dr. Handan Çam söyleşi sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine artık sağlık sektöründe uzaktan komutlarla çalışan yapay zekâların insan ameliyatlarında olabileceğini ifade ederek gelecekte bilgi ve belge yönetimi, veri madenciliği gibi konuların geleceğinin parlak olduğunu bu alanlarda öğrencilerin kendilerini geliştirebileceğine yer verdi.
Söyleşi etkinliği sonunda Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emre Sarı tarafından Prof. Dr. Alper Veli Çam ve Doç. Dr. Handan Çam’a yaptığı değerli söyleşilerden ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek hediyelerini takdim etti. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Söyleşi etkinliklerinin öğrencilerin ufkunu açma konusunda önemli adımlar olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bu tür etkinlikler, öğrencilerimize sadece teorik bilgiler değil, aynı zamanda hayatta karşılaşacakları zorluklar hakkında pratik bilgiler sunuyor. Finansal okuryazarlık ve dijital dönüşüm gibi çağdaş konularda yapılan söyleşiler, gençlerimizin hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında daha bilinçli kararlar almalarını sağlayacak. Bilindiği üzere COVİD-19 salgını başlamadan öncesinde Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk Yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak olan ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ içerisindeki yerini almıştı. Salgın sürecinde, eğitimde yaşadığımız dijital dönüşümün önemini çok net bir şekilde gördük. Hiç ummadığımız bir zamanda salgının başlamasıyla beraber altyapısını en kısa sürede tamamlayıp, uzaktan eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunuyoruz. Bu, sadece bir kriz döneminin geçici çözümü değil, aynı zamanda geleceğin eğitim modelinin bir parçası haline gelmiştir. Özellikle dijital dönüşümün hızlı bir şekilde ilerlediği günümüz dünyasında finansal okuryazarlık, gençlerimizin en kritik becerilerinden biri haline gelmiştir. Birçok öğrencinin eğitim hayatındaki ilk yıllarında, para yönetimi ve finansal kararlar hakkında temel bilgiler edinmesi gerekiyor. Ancak bu konu sadece kişisel yaşamın yanı sıra iş hayatında da önemli bir yer tutmaktadır. Öğrencilerimizin eğitimde dijital dönüşüm, finansal okuryazarlık gibi önemli süreçleri, sadece öğrenim hayatlarında değil, tüm yaşamlarında bir fırsat olarak görmesini istiyoruz. Bu konularda Üniversitemiz, her zaman öğrencilerinin gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu vesileyle de etkinliklerde emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyor, katılan öğrencilerimize de hayatlarında başarılar diliyorum.”
Gümüşhane HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.