Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Başkan Şahin’den OSB konusunda net tutum

ŞİRAN 26.06.2024 - 12:19, Güncelleme: 26.06.2024 - 12:19 6212+ kez okundu.
 

Başkan Şahin’den OSB konusunda net tutum

Şiran Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mahin Şahin, Şiran'a yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak yapılan tartışmalara açıklık getirdi.
Şahin, yerel seçimler öncesi MHP İlçe Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı, MHP Belediye Başkanlığı ve il encümenleri ile birlikte Gümüşhane çapında yapılan görüşmeler sonucunda OSB'nin Kelkit ve Şiran arasındaki Çilhoroz mevkiine yapılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti. Başkan Şahin açıklamasında, "Şiran ilçemizde yapılacak OSB'nin seçimler öncesi ve sonrasında sürekli gündemimizde olduğunu vurgulamak isterim. Gümüşhane Valiliği liderliğinde yapılan görüşmeler sonucunda, Kelkit ilçesine ayrılan OSB'nin yanı sıra Şiran ilçemize de ayrı bir OSB yapılması talebimizi ilettik. İlçemizde 3 bin ile 4 bin dönüm arasında bir alanın OSB için uygun olduğunu belirttik. Ayrıca, Şiran'ın Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağlayan stratejik bir konumda bulunduğunu ve bölgedeki diğer OSB'lerin kapasitelerinin dolu olduğunu göz önünde bulundurarak, OSB'nin ilçemiz sınırlarında yapılmasının en uygun seçenek olduğunu dile getirdik. Hatta bu yerin Gölova yol ayrımında 4 bin dönüme yakın olduğunu söyledik." dedi. Şahin, Şiran'da faaliyet gösteren üretim fabrikalarının sayısının Kelkit'e göre daha fazla olduğunu ve bu durumun dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kelkit Ticaret Odası'na kayıtlı 300 esnafın, ilçenin ekonomik dinamizmine katkı sağladığını vurgulayarak, Şiran OSB'sinin Karadeniz limanı ve sarp sınır kapısını İç Anadolu ve Akdeniz'e bağlaması potansiyelinin büyük olduğunu ifade etti. Son olarak, Şahin, "Şiran'ın OSB'ye sahip olma hakkı olduğunu düşünüyoruz. Konunun kamuoyunda geniş yankı bulması ve halkımızın duyarlı davranması bizleri güçlendirecektir. Bu süreçte ilçe teşkilatımız ve partililerimizle birlikte konunun takibini sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Mahin Şahin'in açıklamaları, Şiran ilçesinin ekonomik geleceği ve bölgesel kalkınması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.  
Şiran Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mahin Şahin, Şiran'a yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak yapılan tartışmalara açıklık getirdi.

Şahin, yerel seçimler öncesi MHP İlçe Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı, MHP Belediye Başkanlığı ve il encümenleri ile birlikte Gümüşhane çapında yapılan görüşmeler sonucunda OSB'nin Kelkit ve Şiran arasındaki Çilhoroz mevkiine yapılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

Başkan Şahin açıklamasında, "Şiran ilçemizde yapılacak OSB'nin seçimler öncesi ve sonrasında sürekli gündemimizde olduğunu vurgulamak isterim. Gümüşhane Valiliği liderliğinde yapılan görüşmeler sonucunda, Kelkit ilçesine ayrılan OSB'nin yanı sıra Şiran ilçemize de ayrı bir OSB yapılması talebimizi ilettik.

İlçemizde 3 bin ile 4 bin dönüm arasında bir alanın OSB için uygun olduğunu belirttik. Ayrıca, Şiran'ın Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağlayan stratejik bir konumda bulunduğunu ve bölgedeki diğer OSB'lerin kapasitelerinin dolu olduğunu göz önünde bulundurarak, OSB'nin ilçemiz sınırlarında yapılmasının en uygun seçenek olduğunu dile getirdik. Hatta bu yerin Gölova yol ayrımında 4 bin dönüme yakın olduğunu söyledik." dedi.

Şahin, Şiran'da faaliyet gösteren üretim fabrikalarının sayısının Kelkit'e göre daha fazla olduğunu ve bu durumun dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kelkit Ticaret Odası'na kayıtlı 300 esnafın, ilçenin ekonomik dinamizmine katkı sağladığını vurgulayarak, Şiran OSB'sinin Karadeniz limanı ve sarp sınır kapısını İç Anadolu ve Akdeniz'e bağlaması potansiyelinin büyük olduğunu ifade etti.

Son olarak, Şahin, "Şiran'ın OSB'ye sahip olma hakkı olduğunu düşünüyoruz. Konunun kamuoyunda geniş yankı bulması ve halkımızın duyarlı davranması bizleri güçlendirecektir. Bu süreçte ilçe teşkilatımız ve partililerimizle birlikte konunun takibini sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Mahin Şahin'in açıklamaları, Şiran ilçesinin ekonomik geleceği ve bölgesel kalkınması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.