Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

"Basın, Vatandaşın Hür ve Özgür Sesidir"

GÜMÜŞHANE 10.01.2024 - 12:36, Güncelleme: 10.01.2024 - 12:36 5853+ kez okundu.
 

"Basın, Vatandaşın Hür ve Özgür Sesidir"

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Basının görevini yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu dile getiren Köprülü; "Gazetecilik demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli sacayaklarından biridir.  Toplumun gözü, kulağı, sesi olan gazetecilik kolay yapılan bir meslek değil. Doğruları söylemek ve o doğruların arkasında durmak ise hiç kolay bir iş değildir. Bu gibi durumlarda birlik olmak sorunların aşılmasında önemlidir" dedi.  'Gazeteciler kentlerin hafızasıdır' Daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük için yerel basına ve gazetecilere sahip çıkılması gerekriğine dikkat çeken Köprülü, "Gazeteciler kentlerin hafızasıdır, kamu adına denetçisidir, hesap sorucusudur, sesini duyuramayan vatandaşın hür ve özgür sesidir. Bu sesin kısılması, halkın sesinin kısılmasıdır. Buna müsaade edilmemelidir.  Bugün gazeteciler mesleklerini ifa ederken birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Gazeteciler, teknolojik gelişmelerin olumsuz etkileri ve ekonomik sıkıntıların yanında her dönemde yaşanan sosyal ve siyasi baskılarla da m ücadele etmek durumunda kalıyorlar. Tüm bunlara rağmen gazeteciler, mesleklerini sürdürmek adına sonuna kadar mücadele ediyorlar. Koronavirüs salgınıyla yoğun bakıma düşen yerel basın, neredeyse tamamı ithal olan matbaa girdileriyle can verecek duruma gelmişken, biraz olsun nefes almamızı sağlayabilecek resmi ilan gelirleri de dibe vurmuştur. Bunda en büyük sorumluluk ise, resmi kurumlarımızdır. Adeta kendilerine basın bültenleri gibi hizmet eden, her türlü çalışmasını kamuoyuna duyuran gazetelerin haklarını maalesef resmi kurumlarımız gasp etmişlerdir. Bizler kamu yararı için görev yapmaktan onur duyan gazeteciler olarak her türlü ekonomik baskıya karşın gerçekleri aktarmaktan vazgeçmeyeceğiz ve gasp edilen haklarımızı geri almak için, üzülerek de olsa, devletimizin ve milletimizin üç kuruşunu dahi birilerine peşkeş çekenleri yargıya taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum. bu vesileyle; zor şartlar altında ilkeli ve doğru habercilik anlayışı ile toplumun gözü kulağı olmaya devam eden yol arkadaşlarımın birlik beraberlik simgesi olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım" ifadelerini kullandı. Haber merkezi     
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Basının görevini yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu dile getiren Köprülü; "Gazetecilik demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli sacayaklarından biridir.  Toplumun gözü, kulağı, sesi olan gazetecilik kolay yapılan bir meslek değil. Doğruları söylemek ve o doğruların arkasında durmak ise hiç kolay bir iş değildir. Bu gibi durumlarda birlik olmak sorunların aşılmasında önemlidir" dedi. 

'Gazeteciler kentlerin hafızasıdır'

Daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük için yerel basına ve gazetecilere sahip çıkılması gerekriğine dikkat çeken Köprülü, "Gazeteciler kentlerin hafızasıdır, kamu adına denetçisidir, hesap sorucusudur, sesini duyuramayan vatandaşın hür ve özgür sesidir. Bu sesin kısılması, halkın sesinin kısılmasıdır. Buna müsaade edilmemelidir.  Bugün gazeteciler mesleklerini ifa ederken birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Gazeteciler, teknolojik gelişmelerin olumsuz etkileri ve ekonomik sıkıntıların yanında her dönemde yaşanan sosyal ve siyasi baskılarla da m ücadele etmek durumunda kalıyorlar. Tüm bunlara rağmen gazeteciler, mesleklerini sürdürmek adına sonuna kadar mücadele ediyorlar. Koronavirüs salgınıyla yoğun bakıma düşen yerel basın, neredeyse tamamı ithal olan matbaa girdileriyle can verecek duruma gelmişken, biraz olsun nefes almamızı sağlayabilecek resmi ilan gelirleri de dibe vurmuştur. Bunda en büyük sorumluluk ise, resmi kurumlarımızdır. Adeta kendilerine basın bültenleri gibi hizmet eden, her türlü çalışmasını kamuoyuna duyuran gazetelerin haklarını maalesef resmi kurumlarımız gasp etmişlerdir. Bizler kamu yararı için görev yapmaktan onur duyan gazeteciler olarak her türlü ekonomik baskıya karşın gerçekleri aktarmaktan vazgeçmeyeceğiz ve gasp edilen haklarımızı geri almak için, üzülerek de olsa, devletimizin ve milletimizin üç kuruşunu dahi birilerine peşkeş çekenleri yargıya taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum. bu vesileyle; zor şartlar altında ilkeli ve doğru habercilik anlayışı ile toplumun gözü kulağı olmaya devam eden yol arkadaşlarımın birlik beraberlik simgesi olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım" ifadelerini kullandı. Haber merkezi   

 

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siranhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.