Şiranlılar Platformu’ndan öğrencilere destek

2019’dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Avrupa’daki Gümüşhane Şiranlılar Platformu, Şiran’da bulunan okul çağındaki ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık bot yardımında bulundu.

Derneğin gerçekleştirdiği faaliyetlerden kasasına giren ve Şiranlı üyelerinin desteği ile elde ettiği 9 bin Euro’luk bütçe ile Şiran’da yaşayan anasınıfından lise son sınıfa kadar ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye kışlık bot desteği sağladı.

Şiran ilçesinin köyleri ve Yeşilbük Beldesi de dahil bölgede bulunan 300 ihtiyaç sahibi öğrenciye 325 bin TL değerinde yardımda bulunan Avrupa’daki Gümüşhane Şiranlılar Platformu Başkanı Adnan Demir, yapılan yardımın bölgedeki çocuklar için kış arefesinde yapılan bu desteğin önemini vurgulayarak hemşehrilerine teşekkür ettiğini kaydetti.

Avrupa’daki Gümüşhane Şiranlılar Platformu Başkanı Adnan Demir, “300 çifte yakın kışlık botu İstanbul’dan ve aldık hepsini teker teker paketledik. Ardından Şiran ve Yeşilbük Beldesinde yer alan anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar öğrenim gören bütün okullarımızdaki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık. Biz yurt dışında yardım kapsamında iki tane konser düzenledik. Türkiye’den de sanatçılar geldi. Buradan elde edilen gelirler ve üyelerimizin de katkısıyla biz elimizdeki parayı Şiran’daki öğrencilere kış geliyorken bot almaya karar verdik. Derneğimizin kasasından 4 bin Euro, Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizden de bot başına sembolik olarak 20 Euro limit belirledik ve yaklaşık 9 bin Euro para topladık. Botları da ortalama 325 bin TL’ye satın aldık. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza kış arefesinde bit katkımız olsun en azından ayakları üşümesin diye çaba gösterdik. Yine Şiran’da bulunan Diyanet İşlerine bağlı hafızlık kursuna da beş çift bot ve yine ilçemizde bulunan bir kuran kursuna ise yazıcı bağışladık. Avrupa’da ve Türkiye’den kampanyamıza katkı sunan tüm Şiranlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Onlardan aldığımız paraları ikinci bir el ile değil birinci elden kendimiz alıp kendimiz dağıttık. Katkıları amacına ulaştı” ifadelerine yer verdi. Haber: Zeynep KAYA