Milletvekili Musa Küçük, DOKAP toplantısına katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (DOKAP) bağlı illerin milletvekillerinin katıldığı toplantıya iştirak etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen ve Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı toplantıda milletvekilleri söz alarak kendi illeri hakkındaki talep ve önerilerini iletti.

Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, her il için 4 adet stratejik ürün belirlenmesi ve bu ürünlerin ilin teşvik kapsamına bakılmaksızın gelen projelerin onaylanacağı müjdesini verdi.

Toplantıda ayrıca bölgelerin kalkınmasının hızlandırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerinin uyum ve bütünlük içinde yürütülmesini sağlayacak eylem planları hazırlatılması ve bunların uygulanmasını koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek adına DOKAP tarafından da sunum yapıldı.

Milletvekili Küçük, Gümüşhane için turizm ve sanayi altyapısı geliştirme, tarım ve kırsal kalkınma ve gıda ve hayvansal ürünler ile ilgili hazırlanacak projelerle ilgili hem DOKAP başkanı hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’la yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini, önümüzdeki dönem hazırlanacak projeler için umut verici sonuçlar alınacağını söyledi.

Merkezi Giresun’da olan DOKAP’a Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu illeri bağlı.