Jandarma’dan göçmen kaçakçılığı operasyonları

Gümüşhane’de Jandarma ekiplerinin yaptıkları operasyonlarda göçmen kaçakçılığı organizatörü oldukları tespit edilen 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yasadışı gelen bir göçmen Bayburt Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre Jandarma ekipleri ticari taksi ile göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisini alınca operasyon başlattı.

Şiran İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ticari taksi ile göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisini alınca Şiran Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) timleri ve Şiran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda göçmen kaçakçılığı organizatörü oldukları tespit edilen H.K, K.K, H.F. ve Y.F. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şiran Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda suç araçlarına el konularak adli tahkikata başlanırken Y.F.ile K.K. isimli şüpheli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer şüpheliler H.F. ve H.K. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Gümüşhane E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bir diğer operasyon ise Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerçekleştirildi. Gümüşhane Cumhuriyet Savcısının bilgisi doğrultusunda icra edilen operasyonda ise Türkiye’ye yasadışı giriş yaptığı tespit edilen Afganistan uyruklu N.M. isimli göçmen yakalanarak 22 bin 834 TL idari para cezası uygulandı ve daha sonra Merkez İlçe Jandarma Komutanlığınca işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bayburt Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.