Derbinin Kazananı Şiran

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler Pizza Hut 1. Lig’de heyecan dolu bir mücadele yaşandı.

Gümüşsu Gümüşhanespor ile Ünsal Group Şiran Akademispor, 2. hafta maçında Gümüşhane’de karşı karşıya geldi. Aydın Doğan Spor Salonu'ndaki çekişmeli karşılaşmayı, Ünsal Grup Şiran Akademispor 3-2 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Maçın başında, ev sahibi ekip Gümüşsu Gümüşhanespor, 26-24 ve 25-22'lik set skorlarıyla 2-0 önde duruma geçti. Ancak, geriye düşmesine rağmen oyun disiplinini kaybetmeyen Şiran Akademispor, üçüncü seti 26-24, dördüncü seti ise 25-21 alarak maçı eşitlemeyi başardı.

Son set, büyük bir heyecan içinde geçerken, Ünsal Group Şiran Akademispor, 15-11'lik skorla maçı kazanarak muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Bu sonuç, Şiran Akademispor'un ligdeki ilk galibiyetiydi.

Şiran Akademispor, yarın evinde güçlü rakiplerinden Ziraat Bankkart’ı ağırlarken, Gümüşsu Gümüşhanespor ise deplasmanda Şanlıurfa temsilcisi Depsaş Enerjispor ile karşılaşacak.

Ünsal Group Şiran Akademispor Başkanı Ersin Şahin, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Ligin 1. haftasına sahamızda talihsiz bir yenilgi ile başladık. Bugün çok çekişmeli geçen Gümüşhane derbisini 2-0 gerideyken 3-2 kazanmayı başardık. Teknik ekibimizi ve sporcularımızı tebrik ederim. Taraftarlarımıza teşekkür ederim. Gümüşhane yönetimine yakın ilgileri için ayrıca teşekkür ederim. Bu galibiyeti taraftarımıza ve Onursal Başkanımız Sayın Orhan Ünsal’a hediye ediyorum.” ifadelerini kullandı.